Hur du justerar ventilerna på en Honda 300EX

Justera ventilerna på en Honda 300EX ATV är relativt okomplicerad. Den mest tidskrävande delen av det förfarande som tar bort delar och komponenter för att komma till vipparmarna och skadereglerare ventil. Vem som helst med grundläggande mekanisk kunskap och en uppsättning metriska verktyg kan justera ventilerna på en 300EX. Många erfarna ryttare och mekaniker kan göra jobbet på mindre än en timme. Om du justerar ventilerna för första gången, har servicemanualen för din Honda 300EX till hands för att hjälpa till med att identifiera de enskilda delarna och komponenterna i samband med förfarandet. Saker du behöver
Metric uttag och Ratchet
Metric skiftnycklar
Allen skiftnycklar
Platt-mejsel
.004-mm bladmått
Visa fler instruktioner
Förberedelse
1

bort bakskärmen-sätet för att komma åt batteriet. Koppla bort den negativa batterikabeln och flytta änden av kabeln från batteriet. Vrid spaken bränsle petcock till stängt läge.
2

Dra avluftningsslangen bort tanklocket för hand och ta bort locket. Tryck in de push stift som håller locket bensintanken på plats med ändan av en spärrskaft. Dra luckan mot baksidan av ATV och lyft av den.
3

lokalisera och ta bort metriska bultar och insexskruvar som håller fast enhet i ett stycke framskärm till ramen. Lätta på fender enheten framåt tillräckligt för att koppla bort strålkastaren kablar och strömkabeln på baksidan av handen. Lyft fender enheten för att komma åt bränslet beskyddare tanken värme.
4

Tryck push stift där förgasaren luftventil fäster ovanför värme beskyddare. Avlägsna kopplingen kabeln från ledaren ovanför beskyddare och flytta kabeln åt sidan. Lossa de metriska bultar som håller fast värme skyddet på plats och lyft värmen skyddet från att komma till ventilhattar i toppen av cylinderhuvudet.
5

Lossa och ta bort ventilhattar vid cylinderhuvudet med en metrisk skiftnyckel för att få tillgång till insug och avgas ventil vipparmar och skadereglerare ventil.
6

Ta bort den lilla transmissionskåpan på vänster sida av motorns vevhus med en insexnyckel för att ge en bild av inställningsmärkena och indikatorn-pekaren. Avlägsna större omslag nedan för att komma till vevaxel bulten.
Ventiljustering
7

Sätt 300EX i friläge. Bifoga en metrisk socket på vevaxeln bulten där större transmissionskåpan avlägsnades. Vrid skruven medurs när du observerar intaget arm ventil rocker på förgasaren sidan av topplocket. Vrid skruven tills vipparmen är fullt upp. Om det behövs, vrid vevaxeln bulten igen för att bestämma uppfällt läge.
8

Notera läget för timing varumärket "T" i förhållande till tidpunkten indikator-pekaren där mindre transmissionskåpan avlägsnades . Rotera vevaxeln bulten en liten mängd antingen sätt tills märket är direkt i linje med indikatorn.
9

Lossa låsmuttern på inloppsventilen vipparm justering med en metrisk hylsa och spärrskaft. Skjut en 0,004 gauge mm avkännaren mellan den nedre ytan av vipparmen och toppen av ventilskaftet. Vrid rocker stammen armen justering med en platt-skruvmejsel och justera spelet så bladmåttet glider in och ut med lite motstånd. Dra åt låsmuttern ordentligt.
10

Vrid vevaxeln bolt medsols medan du observerar avgas arm ventil rocker på den motsatta sidan av topplocket. Vrid skruven tills vipparmen är fullt upp. Lossa låsmuttern och justera spelet med bladmått och skruvmejsel. Dra åt låsmuttern ordentligt.
11

Återanslut ventilhattarna och dra åt. Sätt tillbaka värme skyddet och placera om kopplingskabeln i kabelstyrningen. Sätt tillbaka ventilen förgasaren luften. Sätt tillbaka de återstående komponenterna, trådar och fender enhet i omvänd ordning som de bort. Anslut den negativa batterikabeln innan du sätter tillbaka den bakre stänkskärmen-sätet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111169.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.