Motorcykel Förgasarproblem

Innan moderna elektroniskt styrda insprutningssystem, motorcyklar åberopat förgasaren för att ge rätt blandning av luft och bränsle till motorn. Trots att förgasaren är en relativt låg-underhåll komponent, kan flera problem uppträda, speciellt under långvarig inaktivitet. Förgasare Funktioner

Förgasare fungerar genom att skapa ett lågt tryck zon som drar luft in i en kammare, som kallas ett venturirör, där bränslet införs innan de passerar in i motorn. Denna blandning av luft och bränsle sedan förbränns i motorns cylinder, skapa makt.
Effekter av bränsle och tid

tiden kommer bränslet att bryta ner och kan vara skadliga för förgasaren. Ofta i form av en gummy slem, kan sotigt bränsle täppa lätt bränslestrålarna. Detta kan förhindras genom att dränera bränslet innan långtidsförvaring perioder eller genom att lägga till ett bränsle stabilisator till en full tank.
Startproblem
Svårighetsgrad

i att starta och upprätthålla en tomgång är ofta ett tecken på igensatta bränslestrålarna inom förgasaren. Rensa strålarna genom att ta bort och placera dem är en förgasare-rengöringsmedel.
Driftsproblem

Luftläckage införa luft i systemet från en annan källa, stör låg- tryckzon i förgasaren. Detta kan orsaka att motorn inte hålla en inaktiv eller skapa en högre tomgång som smalnar av och dör. Inspektera förgasaren grenröret för revor eller tecken på skador.
Interna komponentfel

gummipackningar, kan tätningar och o-ringar inom förgasaren också börja att försämras över tid. Bränsleläckage är ett vanligt symptom på en packning eller tätning misslyckande och kan ofta avhjälpas genom att ersätta försämrade delar med en förgasare ombyggnadssats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106532.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.