Felsökning av en motorcykel Air Filter

Motorcyklar beroende luftfilter för att förhindra att smuts och skräp kommer in i motorns känsliga inre delar. En felaktig, skadad eller felaktigt underhållen luftfilter kan skapa en förlust av prestanda --- och det kan drastiskt öka risken för förtida kolvens slitage och ring misslyckande. Så här felsöker filter motorcykel luft. Instruktioner
1

Inspektera visuellt luftfiltret utan att ta bort det från din cykel. Titta noga för några uppenbara tecken på skador inom filtermedia, såsom revor eller hål.
2

Ta bort luftfiltret från grenröret eller luft rutan och inspektera båda sidor av filtret för dolda tårar eller punkteringar. Byt omedelbart om den är skadad på något sätt.
3

Inspektera filtermedia för eventuella träskor eller överdriven smuts. Ett smutsigt luftfilter kommer att svälta din motorcykel i rätt mängd luft som behövs för att förbränna ordentligt, skapa en rikare blandning. Det kan leda till allvarliga motorskador om de lämnas därhän. Rengör eller byt ut luftfiltret så snart som möjligt.
4

Kontrollera luftfiltret s monteringsytan eller grenrör för eventuella sprickor eller slitage som kan tillåta luft och smuts för att läcka in i systemet. Ytterligare luft som kommer in i luften låda eller förgasaren genom en lucka eller hål i sittytan kan störa luft /bränsleblandning, skapa en magrare blandning och en förlust av makt. Byt ut skadade delar omedelbart.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106533.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.