Allmän Motorcycle Maintenance

Åka motorcykel är en rolig, äventyrlig och avkopplande tidsfördriv för många. Medan motorcykeln ger sina ägare många timmar av njutning breezing på motorvägen, eller ett ekonomiskt sätt att pendla till arbetet, det kommer också med många ansvarsområden. Allmän motorcykel underhåll är ett sådant ansvar. En välskött motorcykel är också ett säkrare motorcykel, vilket kommer att leda till fler timmar på vägen och färre timmar i garaget. Däck

Däck är den viktigaste delen av allmän motorcykel underhåll. Motorcyklar luta genom kurvor, så däcken måste ha gott om mönsterdjup och ordentlig inflation. Motorcykeldäck är speciellt utformad för stil av motorcykel och den typ av ridning motorcykeln ägaren planerar att göra. Din motorcykel återförsäljare kommer att kunna se till att din motorcykel är utrustad med rätt däck enligt din körstil

och vilken typ av motorcykel du äger. När du har rätt däck, kolla dem ofta.

Nya däck, inte bara gamla däck, kan gå lågt, vilket kommer att påverka hur motorcykeln handtag och lutar i kurvor. Ge däcken en snabb kontroll före varje körning och granska dem noga minst en gång i månaden. Byt däcken omedelbart om slitbanan är sliten eller om det finns sprickor eller utbuktningar i själva däcket.
Smörjmedel

Korrekt oljenivå och kondition är avgörande för motorcykel motorn. Håll en logg på oljebyten, strikt hålla sig till rätt typ av olja och byt olja enligt tillverkarens rekommenderade schemat. Om du rider din motorcykel speciellt hårt och snabbt, kanske du vill byta olja oftare än rekommenderat.

Kontrollera oljan innan du använder motorcykeln. Om det blir misstänkt lågt mellan förändringar, kolla efter läckor och reparera dem omedelbart. Om motorcykeln har en hel del miles på det, kan det vara att använda mer olja. Kontrollera att du har en back-up leverans till råga mellan förändringar.

Kontrollera nivåerna bromsvätskebehållare efter flera resor, eller om motorcykeln har suttit en stund. Dra aldrig en motorcykel ur garaget efter vintern och hoppa på. Kolla allt innan du rider. Det tar bara några minuter, och det kan rädda ditt liv, eller någon annans.
Övergripande underhåll.
P Om motorcykeln har förvarats en stund, t.ex. genom vintern, kommer den att behöva en bra tvätt och polering innan du startar din ridning säsong. Detta är en bra tid att gå över den checklista över saker att undersöka. Kontrollera cykeln över från framsidan till baksidan, och hänvisa till din logg för att se när oljan, pluggar eller batteri har ändrats.

Undersök däcken när du tvättar cykeln. Hands-on tvätt hjälper dig granska varje tum av motorcykeln. Tvätt och polering är också viktiga steg i allmänhet motorcykel underhåll, som att hålla motorcykeln tvättas och rengöras hjälper till att bevara färgen och hålla motorcykeln ser sitt bästa.
Beroende på motorcykel Type

Vissa motorcyklar är kedjedriven medan andra är axeldriven. Om din cykel är utrustad med en kedja och drev, snabbt granska dem före varje åktur. Kontrollera att drevet inget har flisas tänder och att kedjan går jämnt.

Ge kedja och drev en mer djupgående granskning minst en gång i månaden, eller mer beroende på din körstil. Om du tar bort hårt, eller flytta hårt genom växlarna, kan kedjan sträcka, vilket kan leda till slitna länkar som är benägna att gå sönder. Ridning på grusvägar, smuts eller olja kan orsaka att det byggs på kedjan eller drevet. Tänderna på kedjehjulet och länkar i kedjan måste vara rent för optimal prestanda.

Placera cykeln på magen stativ eller en pallbock och vrid tillbaka däcket vända drev och kedja. Om kedjan verkar sträckt eller har slitna länkar, byt ut den omedelbart. Kontrollera drevet att se till att ingen av tänderna verkar vara slitna eller trasiga. Slitna eller trasiga tänder på drevet kan leda till att kedjan glider.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106459.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.