DIY ramriktningssystem för en motorcykel

MC-ramar är utformade för att stödja motorn, drivlina och styrning headsetet i en exakt inriktning. De flesta ramar är tillverkade av aluminium eller stålrör som är sårbara för skador från vissa typer av spill och effekter. Frame butiker använder sofistikerade metall jiggar för att räta ut och sanna ramar böjda. Om motorcykeln ramen är allvarligt böjd eller en svets är sprucken, åtföljas en ramaffären att räta ut och anpassa ramen. En gör-det-själv mekaniker kan räta mindre böjar i en ram med grundläggande butik verktyg. Räta en motorcykel ram görs med motorn, bensintank, hjul, fjädring och alla tillbehör avlägsnas ner till den nakna ram. Saker du behöver
Ett ark 3/4-tums plywood
Silvertejp
1 1/2-tums radie halvrund stålrör
Bågfil
1 1/2-tums rör fästen
1 1/4-tums trä skruvar
Borrmaskin med skruvspets fastsättning
Steel mallet
Visa fler instruktioner
1

Ställ motorcykeln ram på ett blad av 3/4-tums plywood med de böjda flera avsnitt down.Put remsor av tejp längs den övre sidan av den böjda delen för att undvika repor på yta.
2

Skär en längd av 1 1/4-tums radie halvrund stålrör som spänner över den böjda sektionen och överlappar på de raka delarna i varje sida av bojen. Klipp bit röret längd med bågfil.
3

Placera halvrunda stålrör atop av den böjda delen av ramen. Fäst ändarna av röret och ramen med plywood med en 1/2-tums rörkonsoler och en 1/4-tums träskruv. Kör skruvarna med en borrmaskin och skruv-tip fastsättning.
4

Räta ramen genom slående halv-runda stålrör med en stål hammare. Kontrollera avståndet mellan undersidan av kröken och plywood som du går. Stanna när undersidan av ramen är platt mot plywood.
5

Avlägsna rörkonsoler och halv-runda stålrör. Ta bort remsor av tejp. Inspektera den reparerade delen av ramen genom att syfta längs ramröret. Vid behov, upprepa stegen och finjustera den böjda delen av ramen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111480.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.