Hur man byter olja i en Harley-Davidson Heritage Softail Motorcykel

Som en del av ett grundläggande underhållsprogram, kommer att ändra din Harley-Davidson Heritage Softail Classic motor olja regelbundet förlänga livslängden på motorn och dess inre delar. För att hålla Softail motor på topp driftstillstånd, bör dess olja och filter bytas varje 2500 miles för att förhindra nedbrytning av oljan, vilket kan leda till för tidig förslitning. Proceduren är densamma för båda Evolution motor-utrustade modeller och nyare Twin Cam-utrustade modeller, men kommer placeringen av oljeavtappningspluggens skiljer. Saker du behöver Kundservice stativ eller en 3-tums träbit
dräneringskärlet
5/8-tums socket
Hylsnyckel
platt skruvmejsel
Shop handdukar
tätande O-ring
momentnyckel
Delar rengöringsspray
Cap-stil oljefilternyckel
Oljefilter
3 liter 20W50 motorolja
Funnel
Show Fler Instruktioner
1

Varm ditt arv Softail s motor och olja. Starta motorn och låt den gå på tomgång i stället för tre minuter, sedan stänga av motorn. Montera din Heritage Softail på en tjänst stativ eller placera en 3-tums block av trä under motorcykelns sida står att lyfta den i upprätt läge.
2

Tryck ned oljan tanklock, sedan vrida locket moturs för att låsa upp den från oljetanken påfyllningsröret. Dra locket och dess bifogade mätstickan ur oljetanken för att lufta oljesystemet.
3

Leta avtappningspluggen. Softail modeller byggda mellan 1984 och 1999 är utrustade med ett Evolution motor, som använder en slang olja drain placeras framför transmissionsenheten, på vänster sida av motorcykeln. Softail modeller byggda efter 2000 är utrustade med den nyare Twin Cam motorn, placera oljeavtappningspluggen på en tvärbalk under baksidan av transmissionsenheten. En Oljetråg under oljan
4

Place avtappningspluggen eller slang. Skruva bort avtappningspluggen med en 5/8-tums socket och en hylsnyckel eller lossa klämman avloppsslangen med en platt skruvmejsel och dra ut slangen kontakten. Låt din Heritage Softail olja rinna i minst fem minuter eller tills oljeflödet saktar till en tunn rännil.
5

Rengör avtappningspluggen med en handduk, och ersätta sin tätande O-ring med en ny O-ring. Skruva fast avtappningspluggen till tvärbalk, för hand, dra sedan åt den till 20 foot-pounds med en 5/8-tums hylsa och en momentnyckel - detta gäller bara Softail modeller utrustade med en Twin Cam motor <. br>
6

Torka avloppsslangen med en butik handduk, skjut slangen kontakten på plats. Dra åt klämman avloppsslangen med en platt skruvmejsel - detta gäller bara Softail modeller utrustade med en Evolution motor
7

Rengör området runt oljefiltret och oljepumpen, som ligger på. främre vänster sida av motorn, med en del rengöringsspray. Lossa oljefiltret med en lock-stil oljefilternyckel, skruva av oljefiltret för hand. Rengör oljepumpen s passyta och gängor med delar rengöringsspray, torka sedan torrt med en butik handduk.
8

Packa din nya oljefiltret och häll upp till fyra uns av 20W50 motorolja i filtret . Låt filtret papperselementet absorbera oljan i en minut, sedan sprida ett tunt lager olja runt oljefiltret s tätande O-ring. Skruva oljefiltret på plats, för hand, tills den sitter mot oljepumpen. Dra åt oljefiltret ytterligare en kvarts varv, för hand. Torka bort eventuellt utspilld olja med en butik handduk.
9

Placera en tratt i oljetanken påfyllningsröret, sedan fylla tanken med 2.6 qts. av 20W50 motorolja. Ta bort tratten från oljetanken. Skjut oljepåfyllningslocket och oljestickan i påfyllningshalsen och vrida det medurs för att låsa den på plats.
10

Starta motorn och låt den gå på tomgång i ytterligare tre minuter, sedan stänga av motorn. Avlägsna olja locket och torka av oljestickan med en butik handduk. Sätt tillbaka mätstickan i oljetanken påfyllningsröret tills locket vilar på påfyllningsröret överkant. Dra ut oljestickan och ta del av oljenivån i förhållande till de övre och undre markeringarna skuren i oljestickan. Om oljenivån är under den nedre markeringen, tillsätt en liten mängd 20W50 motorolja i oljetanken, kontrollera sedan oljenivån. Torka av mätstickan igen med en handduk, och sedan installera om oljelocket om oljenivån ligger mellan de båda varumärkena.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111051.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.