Motorcykel målningstekniker

Motorcyklar är mycket mindre än bilar och har färre ytor att måla. Detta innebär mer tid kan läggas in i lack och bättre kvalitet färg kan användas på en motorcykel. Det finns många paint företag som erbjuder särskilda färger, men är dyra och alltför kostsamt att använda på stora fordon. Välja Paint

När du väljer färg för din motorcykel, tänk på den design som du vill använda. Specialfärger som kameleont färger, krom färg, glöd-in-the-dark färg, kan prisma färg och andra dyra färger användas för att skapa en mycket unik och en-av-a-kind anpassad färg jobb på din motorcykel. Dessa färger kan användas för sig eller ovanpå en regelbunden bas skikt av färg. Efter att ha valt färgen för din motorcykel

, få primer, klarlack färg och förtunning för att gå med det. Alla dessa material bör göras från samma tillverkare, inte blandad med andra företags produkter. Blandning varumärken eventuellt kan orsaka oönskade kemiska reaktioner och brister i färgens yta.
Prepping Motorcykel


När man målar en hel motorcykel, ta bort de delar som ska målas. Om detta inte är möjligt, ta bort eller täcka omgivande delar som inte ska målas. Använd maskeringstejp och papper för att helt täta dessa delar så sprutdimma från färgen inte kan nå dem.

Använd 120 grit sandpapper att slipa den gamla färgen och primer bort av motorcykeln. En dubbelverkande slipmaskin kan användas, men vissa områden måste slipas för hand på grund av vinklarna och storlek delar. Torka av slipade områden med vax och fett remover och en mikrofiberduk. Spraya två tunna lager av primer på de slipade områdena, så att varje skikt torka i trettio minuter innan nästa. När primern är torr, sand det smidigt med 300 sandpapper. Torka av området flera gånger med vax och fett remover.
Målning

Torka de områden som omfattas av primer med en klibbduk för att plocka upp och återstående partiklar av damm eller smuts. Spraya de delar med tre eller fyra tunna lager färg. Låt varje lager torka i 30 till 60 minuter innan nästa skikt. När färgen har torkat i en timme, spraya delarna med fyra tunna lager av klarlack måla. Låt färgen torka för hela 24 timmar innan du rör eller flyttar delar. Vänta två hela dagar innan delarna ihop om de togs bort av motorcykeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106414.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.