Hur att rengöra en 2001 Road King Air Filter

Harley-Davidson använder ett papper och väv luftrenarelementet på 2001 Road King. Trådnätet stöder papperselementet för att förhindra den från att kollapsa under vakuum som produceras av motorn vid motorns insugningsrör, medan papperets porositet elementet tillåter luft att passera igenom. Papperselementet fångar upp damm, pollen och andra partiklar för att förhindra dem från att komma in i intaget. Med tiden blir papperselementet igensatt, vilket gör den oförmögen att passera tillräckligt med luft för korrekt motorns funktion, speciellt i mycket dammiga förhållanden. Återställ korrekt funktion av luftfiltret genom att rengöra filtret vid 5000-mil intervall. Saker du behöver
Ratchet
Allen föraren satt
torxmejsel ställa
ljummet vatten
Milt rengöringsmedel
Nytt intag packning
Foot-pound momentnyckel
Inch- pound momentnyckel
Loctite Medium Gänglåsning 243
Visa fler instruktioner
1

Lossa luftskruven renare omslag, med en spärr och Allen drivrutin. Ta bort locket luftrenaren och gummipackning.
2

avlägsna luften renare skruvarna Cover Bracket från filterelement, med en spärr och Torx drivrutin. Ställ luften fästet renare locket åt sidan.
3

Separera luftrenarelementet och intag packningen från insugningsröret och dra de två andningsventiler rören från fästplattan. Släng intag packningen.
4

Dra andningsventiler rören från bultarna motor paus. Inspektera andningsventiler rören och gummipackning för skador eller tecken på försämring. Byt ut dessa komponenter som behövs.
5

Ta bort de två andningsventiler bultar och O-ringar från fästplattan, med en djup 7/16-inch hylsa och spärrskaft. Släng paus bult O-ringar.
6

Tvätta luftrenarelementet, fästplattan och paus rören med ett milt rengöringsmedel och ljummet vatten. Slå inte luftrenaren i ett försök att få bort smuts och skräp som kan skada inträffa papperselementet.
7

Låt luftfiltret torka. Slå inte luftfiltret i ett försök att avlägsna överflödigt vatten.
8

Inspektera luftfiltret genom att hålla upp till en stark ljuskälla. Ljuset bör enhetligt tränga papperselementet när tillräckligt rena. Byt elementet om den visar tecken på skada eller om den inte kan tillräckligt rengjorda.
9

Installera den nya intag packningen på luftrenarelementet. Håll uppbackning på plats och rikta in hålen i fästplattan med cylinderns hål huvudet paus. Installera nya avluftningsfilter bult O-ringar i hålen andningsventiler bulten på fästplattan. Montera avluftaren bultarna och dra dem till 10 till 12 foot-pounds med en fot-pund momentnyckel och en djup 7/16-inch socket.
10

Infoga urluftnings rören en kvarts tum i filterelementet hål. Montera avluftaren rören på cylindern bultar huvudet paus.
11

Håll filtret på fästplattan med elementet hålet passar över den gjutna boss i fästplattan. Montera luft fästet renare lock och Torx-skruvar. Dra åt luftskruvar renare fäste i ett kors-mönster till 20 till 40 tum-pounds av vridmoment, med en tum-pound momentnyckel och Torx drivrutin.
12

Montera gummipackningen på luftrenaren täcka. Se till att gummipackningen sitter ordentligt på luftrenarlocket. Luftrenaren locket på plats på fästplattan
13

Place. Applicera en liten mängd Loctite Gänglåsning, medium styrka 243 på gängorna i luftrenarlocket skruv. Dra åt luftskruven renare pärm till 3 till 5 fot-pounds av vridmoment, med en fot-pund momentnyckel och Allen drivrutin.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111659.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.