Motorcykel Oil FAQ

En av de viktigaste aspekterna av en motorcykel är olja. Det inte bara håller din cykel igång, men att välja rätt man är viktigt för maskinens livslängd. Det finns en mängd olika alternativ, och förståelse som är rätt för din maskin kan hjälpa till att hålla din motorcykel kör en lång tid. Den Fakta

Oils viskositet vid olika temperaturer skyddar din motor, oavsett om det är en motorcykel eller en bil. Skillnaderna mellan motorcykel och bil oljor med samma betyg har oftast att göra med olja tillsatser, snarare än själva oljan.
Typer

tre typer av motorcykel olja existerar : syntetiska, semi-syntetiska och konventionella. Konventionell olja kan spåra sina rötter till dinosaurierna, och syntetisk olja är helt konstgjorda. Som namnet antyder, är semi-syntetisk en kombination av de två.
Tre Olja betygssystem

Society of Automotive Engineers (SAE) kvaliteter alla motorcykel-och fordonsindustrin oljor för att indikera viskositeten vid två extrema temperaturer: 0 grader F och 200 grader C. Dessa oljor säljs i enkel-eller mono-grade formuleringar. Men de är mer vanligt förekommande i multi-grade formuleringar som täcker ett bredare spektrum av arbetstemperaturer. "W" efter varje siffra anger "vintern" och säger att antalet är att oljans viskositet vid 0 grader C.

Förutom SAE: s viskositetsgradering, bära alla oljor klassificering från American Petroleum Institute (API ). Dessa kvaliteter består av två bokstäver. Den första bokstaven anger vilken typ av motor som att motorn är lämplig - gas eller diesel. Gas motorer kräver ett S, som står för "gnisttändning motor." Dieselmotorer kräver en grad av C, vilket är en förkortning för "kompressionständningsmotor." Den andra bokstaven är indikativ för oljans kvalitet. Den betyg intervallet från A till L, med A den lägsta kvaliteten och L den högsta.

Den sista typen av olja graderingen kommer från den japanska Automotive Standards Organization (JASO). Den har etablerat två uppsättningar av standarder: en för 2-takts oljor, och en för 4-takts oljor. Detta beror på att 2-takts och 4-takts motorer har markant olika olje krav. JASO-rankade 2-takts oljor bär kvaliteter FA via FC, med FA lägsta och FC högsta. JASO klassificeringssystem för 4-takts oljor bygger till stor del på att oljans friktion. Det finns bara två JASO kvaliteter för 4-takts oljor:. MA (högre friktion) och MB (lägre friktion)
Tillsatser

Alla oljor som säljs idag, oavsett vilken typ, har tillsatser som erbjuder olika rengörande och skyddande egenskaper till de delar av din motor. Kontrollera din cykel servicemanual för att se vad tillverkaren rekommenderar.
Motorcykel vs Automotive Oil

en pågående debatt bland motorcyklister är huruvida dyrare motorcykel oljor är nödvändiga. Automotive oljeformuleringar har till stor del fångas upp med formuleringar motorcykel olja i termer av de skyddande egenskaper (t.ex. zink /fosfor tillsats ZDDP, vilket är en sista barriär mot metall-på-metall friktion). På grund av den stora mängden olja som fordonsindustrin olja tillverkare process, är det oftast mycket billigare att köpa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106430.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.