Hur Custom Bend Motorcykel avgasrör

Motorcykel customizers letar alltid efter att ställa sina maskiner bortsett från det vanliga, undviker de allmänt sett avgassystem finns i någon eftermarknaden katalog. Eftermarknad avgasrören är böjda använda dyra bockningsmaskiner. Låt inte detta avskräcka dig. Förfalskning och böja dina egna unika avgasrör är lättare än det ser ut och kan göras med en minimal investering i utrustning. I själva verket kan nästan alla de nödvändiga verktygen köpas från din lokala hem förbättring center. Saker du behöver
Pappersark
Flexibel måttband
2-tums-by-4-tums timmer, flera stycken
Kraftig trälim
Jigsaw
Skruv
plywoodskiva
Silvertejp
Sand
träpinne
MAPP gas fackla
Grinder
Metal kapskiva
Visa fler instruktioner

1

skissa på utformningen av dina egna avgasrör på ett pappersark. Vara noga med att inkludera hur dina anpassade rören böjs bort från motorn.
2

Ta avstånd mellan din motorcykel avgaser port (den punkt i avgasrören montera på motorn) och en fästpunkt nära foten pinnar, med hjälp av en flexibel måttband. Dessa mätningar måste tillåta anpassade röret för att rensa din motorcykelns ram och motor.
3

Skapa en böjning jigg från trä. Rita formen av de erforderliga krökar på toppen av flera två-by-fours sammanfogade med tunga trälim. Detta kommer att fungera som en spindel. Skär formen av de två och fyra med en sticksåg, vinkla sågens klinga på en 45-graders vinkel. Skruva formen på plats på en stor plywoodskiva. Skruva fast en bit skrot trä på plats nära skogen form för att fungera som en hållare för din pipa. Skapa så många av dessa jiggar som behövs för att bilda böjar i dina rör.
4

Välj en rörlängd som är minst 1 fot längre än längden som krävs av dina mätningar. Täck ena änden av röret med silvertejp. Fyll röret med sand från rörets öppna ände. Packa sanden ordentligt med en träpinne för att avlägsna luftfickor, sedan täcka rörets återstående öppningen med silvertejp.
5

Värm röret vid den önskade böjningen punkten med en MAPP gas fackla tills röret har en matt rödaktigt sken. Placera röret omedelbart mellan jiggen är spindeln och skrot trä hållaren. Ta tag i bortre änden av röret och dra den mot dig för att böja röret mot träet spindeln. Håll röret på plats för 10 till 15 sekunder för att låta röret svalna något och hålla sin form.
6

Avlägsna röret från din jigg. Upprepa efter behov tills röret böjs till önskad form. Skär den överskjutande längden från dina egna rören när alla kurvor har slutförts, med slipmaskin försedd med en metall kapskiva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110671.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.