Typer av Dirt Bikes

Dirt cyklar är lätta motorcyklar som är avsedda för ridning off road. De flesta konstruktioner inkluderar robusta däck och suspensioner. Dirt cyklar är gjorda för att hantera ridning längdåkning terräng som smuts, lera och stenar. Dirt cyklar finns med tvåtakts-och fyrtaktsmotorer och kan ha flera olika funktioner men brukar delas in i fyra kategorier. Motocross
Motocross cyklar är byggda för grusvägar med hopp och svår terräng.

Motocross cyklar är utformade för racing i slutna kurs konkurrens. De utnyttjar encylindriga motorer som är avsedda för höga hastigheter och deras fjädringssystem måste kunna hantera de hoppar och snabb acceleration krävs på en motocrossbana. Motocross cyklar är byggda ljus, utan hastighetsmätare, lampor, kickstands, speglar elektriska förrätter som väger cykeln ner och inte behövs på banan. Denna typ av smuts cykel har oftast en lång, platt sits som tillåter föraren att flytta sin vikt snabbt för att ge mer dragkraft runt hörn. Ryttare i motocross tävlingar brukar stå så komforten är inte en stor fråga i en motocross cykel design. Är konstruerade för längre lopp över olika ytor
Enduro
Enduro cyklar.

En enduro cykel liknar en motocross cykel i utseende, men det är avsett för en något annorlunda syfte. Med en lättare ram, är enduro cyklar vanligtvis används för längre lopp som kombinerar street racing med off-road racing genom svår terräng. Enduro cyklar erbjuder olika funktioner än motocross cykel såsom blinkers, speglar, strålkastare och ljuddämpare som minskar motorljud så att ryttare att rida på asfalt. Men på grund av deras minimala personliga komfort och riklig suspension, enduro cyklar egentligen inte lämpad för vardaglig långväga väg resor.
Trail Riders
Trail ryttare kan hantera spår och grov terräng.

Trail rider cyklar är konstruerade för att hantera långa turer genom svår terräng. De är inte konstruerade för hög hastighet racing som motocrosscyklar är och inte hoppa bra. Trail Riders ser mycket lik enduro cyklar. De fotpinnar är belägna i en mer naturlig position för att möjliggöra en bekväm åktur och styret är placerade högre för att vända vid låga hastigheter lättare. Trail Riders är lätt med minimal plast inramning, långa upphängningar och större däck. Denna typ av åkattraktioner dirt bike bättre än en mängd smuts ytor än någon annanstans.
Dual-Sport

Dual-sport cyklar är utrustade med strålkastare, blinkers och speglar samt hastighetsmätare i syfte att göra dem Street Legal. De kan ridas över smuts eller ytor asfalt och är utformade för att köra bättre än en gata cykel över ojämn terräng och vara mjukare och tystare än en smuts cykel på asfalt. De flesta dual-sport cyklar använder encylindriga motorer på grund av enkelheten och lättare vikt som är användbar över oländig terräng men dual-sport cykel är oftast tyngre än enduro eller motocross cyklar, eftersom de inte är riktigt utformade för konkurrens. Denna typ av smuts cykel är idealisk för nya förare att lära sig på grund av de kontroller som finns i vanlig syn och eftersom de är lättare att balansera än andra typer av cyklar. Eftersom de inte använder en massa plast och krom, dual-sport cyklar är också billigare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109880.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.