Hur man byter olja & Primär i en 2004 Harley Davidson Wide Glide

Under 2004 levererade Harley Davidson på ett löfte att gå retro med Wide Glide modell av Harley varumärke genom att inkludera funktioner som grepp fabriken ape styret och sadeln tillbaka design för sin Wide Glide version av en amerikansk klassiker. Anpassade säten, långsträckta tankar och konsoler gjort detta till en mycket eftertraktad motorcykel. Regelbundna underhållsbehov inkluderar byte av motorolja och primära vätskor för att hålla denna Harley Davidson i trim. Saker du behöver
4 liter olja byte motorcykel (SYN3 99.824-03.00QT) 1 liter ersättning primärfluid (# 9.985.105) Motorcykel jack och standOil pan
Visa fler instruktioner
1

Kör din 2004 Wide Glide motorcykel runt kvarteret. Låt motorn temperatur upp så att viskositeten hos den gamla motorcykelolja sänks, och det flyter lätt bort från motorkomponenter och delar. Ta med varma motorcykel in i arbetsutrymmet för oljebyte
2

Lyft och stöd motorcykelns ram från marken med hjälp av lämpliga block eller motorcykel jack. Cykeln bör förbli i 90 graders vinkel mot golvet så att all olja kan rinna ur motorn och primära växellåda.
3

Placera ett tomt olja receptor på golvet under oljeavtappningspluggen. Oljan drain är ett rör som är under motorn och ansluter till ramen. Avloppet röret har en plastplugg fäst på plats med en klämma. Lossa klämman och låt oljan rinna. Låt oljan rinna i upp till 30 minuter för att vara säker på att all den gamla oljan har hunnit dras ut ur motorblocket genom gravitation. För att öka luftflödet, dra ut oljestickan locket så att luft kan strömma in från toppen av det system som kan hålla lite olja på plats under tömningen. Ta bort avtappningspluggen som är belägen vid botten av den primära tanken. Låt den primära vätskan rinna samtidigt som oljan.
4

fylla på reservoarerna till de nivåer som är lämpliga för 2004 Harley Davidson Wide Glide motorcykel. För motorolja du behöver byta 4 liter vätska, och för den primära reservoaren behöver du 1 liter. För att förhindra läckage, kontrollera alla anslutningar och tätningar efter påfyllning av vätskor nivåer.
5

Testa underhåll. Kör motorcykeln för att vara säker på att den nya oljan cirkuleras överallt i motorn. Stäng av motorcykeln av i 5 minuter och kontrollera oljenivån igen. Om allt är genomfört väl, kommer du att kunna köra en lång väg innan du behöver byta olja igen.
6

Testa underhåll. Kör motorcykeln för att vara säker på att den nya oljan cirkuleras överallt i motorn. Stäng av motorcykeln av i 5 minuter och kontrollera oljenivån igen. Om allt är genomfört väl, kommer du att kunna köra en lång väg innan du behöver ändra ditt 2004 Harley Davidson Wide Glide motorcykel olja i framtiden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106224.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.