Hur att byta batteri på motorcyklar

Precis som med alla andra fordon, kommer den tid när batteriet måste bytas. Proceduren är enkel, men se till att använda rätt säkerhetsåtgärder för att undvika skador. Placeringen kan vara lite svårt att hitta och utan några tips kan tyckas svårt att ta bort. Instruktioner
1

Öppna sätet och titta under den för batteriet åtkomstpunkt. De flesta motorcyklar har batteriet ligger under sadeln. Lyft sitsen låter dig ta bort spännbandet och ta ut batteriet ur fallet hållaren.
2

Undersök batteriet för några tecken på skador eller läckage. Över tid kan batteriet läcka syra eller bygga upp en skorpa runt polerna som kristalliserade syra insättningar. Dessa är frätande och kan skada huden och om fått i ögonen kommer att leda till skador som inte kan repareras.
3

Ta bort batteriet och koppla ur ledningarna. För att undvika gnistbildning eller kortsluta batteriet mot ramen på motorcykelns bort minuskabeln först. Chocken av ett batteri urladdning kan orsaka svåra brännskador och i vissa fall leda till en hjärtattack. När du tar bort den negativa kabeln och sedan ta bort den positiva kabeln.
4

Ta av givaren om motorcykeln är utrustad med en och ersätta den på samma gång du byter batteri. Rengör anslutningarna för kablarna ordentligt för att avlägsna eventuell ansamling av syra eller kristaller.
5

Ersätt med det nya batteriet i exakt omvänd ordning som avlägsnas. Var noga när du ansluter kablarna för att ansluta pluskabeln först och sedan minuskabeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106159.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.