Hur att diagnostisera problem styrdämpare

STYRDÄMPARE eller stabilisatorer , är ett måste för dagens kraftfulla sport cyklar . Rörelseresultatet för att minska oönskad rörelse från framhjulet via en hydraulisk kolv , STYRDÄMPARE ger en viss stabilitet vid de hastigheter vid vilka de flesta åkare rida . På gatan , kan en styrdämpare radera praktiskt väg oegentligheter , ger motorcyklisten med en mjuk gång . Efter ett tag , men kan STYRDÄMPARE börja fel . Men , hur kan du berätta om din spjället fungerar ? Instruktioner
1

Inspektera styrdämpare visuellt för tecken på läckage eller skada på spjällets kolven . Om det behövs , ta bort spjället helt . Läckage kan vara tecken på skadade interna komponenter , men kan också orsakas av lösa fästen på en roterande stil styrdämpare .
2

Justera styrdämpare till sitt fastaste inställning och vrida styret från sida till sida . Ta del av de insatser som krävs för att vända de barer och synliga läckage från den dämpning stången och kolven . Om styret vridas lätt och utan någon dämpande effekt , kan spjället s ventiler och stavar har inre skador eller slitage .
3

Kontrollera styrdämpare fäste : s inriktning med den övre gaffelkronan . Om fästet är dåligt , kan det styrdämpare har inte ett komplett utbud av rörelse . Avlägsna styrdämpare och fäste och leta efter tecken på skador innan du ominstallerar enligt tillverkarens anvisningar .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106085.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.