Nackdelar med Honda Insight CVT

Honda Insights har producerats med en kontinuerligt variabel transmission (CVT) istället för en konventionell automatlåda sedan starten. En CVT förbi behovet av en fast uppsättning kugghjul och istället arbetar med nästan obegränsade kombinationer av motor-varvtal-till-fordon-utväxlingar. Även om detta förbättrar bränsleekonomin och prestanda, det finns vissa nackdelar med en CVT jämfört med manuella transmissioner och konventionella automatik. Nackdelar jämfört med manuella växellådor

något större storlek och tyngre vikt CVT-växellådan sänker Insights totala bränsleeffektiviteten. Insikter med manuell växellåda kan förvänta sig att få 61 mpg vid stadskörning och 68 mpg vid landsvägskörning. Dessa siffror med en CVT dopp till 57 mpg i staden och 56 mpg på landsväg.
Varvar och Noise

Eftersom CVT styr bilens motor annorlunda än en traditionell automatlåda, kommer förarna att märka förändringar i hur motorn fungerar. Kan motorn vid varje hastighet, vilket kan larma förare som är ovan vid detta. Ljudet av motorns varierande hastighet kan likna den hos en motor i en bil med en slirkoppling eller en glidande överföring. Försiktiga förare som är ovana vid att denna effekt kan spendera onödig tid och pengar på ledig tjänst kontroller beroende på vad de tror är symptom på ett problem.
Missuppfattningar Över Acceleration och Power

Ett fordon med en CVT accelererar smidigare än en jämförbar bil med en konventionell automatlåda. En bil med en manuell växellåda kommer att rycka framåt en aning när det börjar röra sig, men CVT accelererar utan ryckande känsla. Den CVT reglerar även motorns varvtal som bilen accelererar och retarderar. En motor kopplad till en automatisk växellåda kommer rev hörbart när den accelererar, men CVT kan förhindra detta ljud. Dessa skillnader mellan CVT och automatlåda kan presentera illusionen att Insight saknar acceleration eller kraft vid högre hastigheter.
Tidiga Hästkrafter Begränsningar

Tidiga Honda Insights med CVT var begränsad till låga hästkrafter. Vridmomentet-hantering kapacitet på tidiga CVT begränsades av sin sändningstid mediet. Det var oftast en rem eller en kedja, som haft stort slitage på grund av friktion från högre hästkrafter. Mer avancerade och dyra CVT har utvecklats med hjälp av avancerade smörjmedel, och dessa kan arbeta med större fordon och storlekar motor. Lägre bränsleeffektivitet på motorvägshastigheter


EPA priser insikter med CVT vid 57 mpg i förhållanden stadskörning och 56 mpg på landsväg. Det kan tyckas bakvända för ett fordon för att få bättre körsträcka medan kryssningar än samtidigt bryter hela tiden och acceleration, men flera faktorer bidrar till detta ovanliga drag av Insight.

Alla motorer förbränner mindre bränsle vid körning i lägre hastigheter på grund av den mindre mängden arbete de måste göra. Mindre gasmotorer, såsom fyrcylindriga och tre-cylindriga bilmotorer, är idealiska för att uppnå hög bränsleekonomi vid lägre hastigheter, men de kan börja anstränga när upprätthålla högre hastigheter landsvägskörning. Denna stam kan motverka och även negativt påverka en liten motorns totala bränsleeffektiviteten medan kryssningar i höga hastigheter.

En inblick med en CVT fungerar med sammanlagt 65 hästkrafter eller 71 hästkrafter med elmotor hjälpa, vilket är något mindre än hästkrafter som produceras av en femväxlad Insight med samma motor. Skillnaden i hästkrafter och den extra vikten av CVT bidrar till motorns belastning, vilket minskar motorns effektivitet.

Elmotor bistå funktionen, vilket är till stor del ansvarig för Insights höga stad körsträcka, brukar inte engagerad vid cruising hastigheter. Elmotorn driver främst att minska motorns belastning vid acceleration, vilket avsevärt ökar bränsleeffektiviteten i stop-and-go körförhållanden. Det inte aktiveras under normal landsvägskörning, så det ger mindre nytta vid högre hastigheter.

Utväxling av femstegad insikt är också konstruerad för att maximera bränsleeffektiviteten vid alla hastigheter, så reser på motorvägen hastigheter i högsta växeln kommer fortfarande ge önskvärda resultat. CVT, dock offrar en del bränsleeffektivitet att producera färre och renare utsläpp. Med sin betoning på utsläpp, förlorar CVT makt och det är mest anmärkningsvärt vid högre hastigheter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105450.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.