Toyota Highlander Hybrid Problem

Sedan 2006 Japanska biltillverkaren Toyota har erbjudit en hybrid version av sin Highlander mid-size crossover SUV. The Highlander Hybrid ger bättre bränsleekonomi än sina gasdrivna motsvarighet samtidigt ge ägarna bekvämligheten hos en SUV. Trots Toyotas rykte för kvalitet fordon har Highlander Hybrid varit kända för att uppleva vissa problem att ägare och potentiella köpare bör vara medvetna om. Addera Bromsar

En av de mest citerade problem med Highlander Hybrid innebär bilens bromssystem. Ägare har rapporterat bromsar som är alltför känsliga, svåra att trycka tillräckligt hårt för att bromsa fordonet, eller alltför bullriga. The Highlander Hybrid använder en kombination bromssystem där elmotorn används för att bromsa bilen om inte extra bromskraft behövs, i vilket fall de hydrauliska bromsarna aktiveras. För förare som används till konventionella bromsar, kan detta system vara svårt att vänja sig och producera farliga situationer på vägen.
Elsystem

Andra kända problem med Highlander Hybrid involvera bilens elsystem. Även integreras med elektriskt drivsystem, dessa problem tenderar att inträffa i icke drivande komponenter. På tidiga Highlander Hybrid modeller, har växelriktare varit kända för att misslyckas, stoppa fordonet från att köras och kräver en dyr reparation. Vissa ägare har också haft problem med felkoder och varningsmeddelanden som visas på instrumentpanelen. Dessa meddelanden kan tyda på problem med fordonet system som fungerar som de ska, eller kan finnas kvar även efter reparationer görs.
Däck

Däcken på vissa Highlander Hybrid modeller är en annan källa till oro. Ägare har rapporterat däck som slits ut snabbt eller ojämnt. Eftersom däcken anses vara en del av fordonets allmänna underhållet, det finns rapporter om att Toyota har varit ovilliga att kompensera Highlander Hybrid ägare som befinner sig byte av däck i förtid. Byte factory däck kan också vara svårt på grund av det faktum att eftermarknaden tillverkare endast kan producera däck något större eller mindre än de specificerade av Toyota.
Påminner

highlander hybrid har varit föremål för flera återkallelser av Toyota. Den största av dessa inträffade under 2008 då över 90,000 Highlander Hybrider återkallades på grund av tredje raden säkerhetsbälten som inte uppfyllde federala säkerhetsstandarder. Nya säkerhetsbälten har installerats för att rätta till problemet. Under 2009 var Toyota tvingas återkalla drygt 39.000 valfria rostfritt stål tips avgassystem som var benägna att spricka, sätta Highlander Hybrid avgassystem i fara för skador. Addera Allmänna Brister

Vissa problem med Highlander Hybrid är mer en bedömningsfråga. På grund av det utrymme som behövs för batterier och extra elmotorer, Highlander Hybrider har något mindre passagerar-och lastutrymme än sina gasdrivna motsvarigheter. Dessutom har Highlander Hybrid en mindre kraftfull bensinmotor, vilket gör det mindre kraftfulla när de elektriska motorerna inte är engagerade och mindre bränslesnål under landsvägskörning. Kanske det största problemet med denna sort är Highlander Hybrid pris, som kan överträffa $ 41.000. En standard Highlander är prissatt mellan $ 25.000 och $ 34.000.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105335.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.