Lithium Ion Vs. Ni-MH-batteri

Som hybrid-och elbilar blir en mer livskraftig källa för transport, har en debatt vuxit upp över litiumjon vs Ni-MH-batterier. Två konkurrerande batteriteknik har letat sig in passagerare hybrid-och elbilar. Varje litiumjon och Ni-MH-batterier har sina fördelar och nackdelar, men som är en bättre passform för hybrider och el? Vad är litiumjonbatterier?

Att få vetenskaplig för ett ögonblick, är ett litiumjonbatteri skapas när litium flyttas från negativ till positiv punkt när urladdning och positiv till negativ punkt under laddning. Resultatet? Ett uppladdningsbart batteri med stor hållbarhet och effektförhållande, på bekostnad av att vara svåra och dyra att producera, liksom instabil. Litium jon batterier används i allt från din mobiltelefon till de mest avancerade elbilar av dagen, och medan de fortfarande är dyrare att producera vs Ni-MH-batterier, kostnaderna sjunker.

Vad är Ni-MH-batterier?

Ni-Mh står för nickel-metallhydrid-batterier. Denna form av batteri använder en nickel-metall tillåta att absorbera väte vid den negativa punkten, vilket gör att batterierna håller en laddning. Medan de är mer stabila än litiumjonbatterier och kostar mindre att tillverka, sina nackdelar kommer genom större tyngd för att bilda samma uteffekt och kortare livslängd med ökat underhåll jämfört med litiumjonbatterier.

Ni -MH-batterier har använts under många år som den vanligaste typen av uppladdningsbara hemelektronik batteri AA, 9V och andra gemensamma resurser.
Bilar Använda Lithium Ion batterier

Det mest kända exemplet på en hybridbil med litiumjonbatterier är Chevrolet Volt, som är planerad att starta produktion i slutet av 2010. Även om Volt inte drabbas återförsäljare ännu, Chevrolet löfte av litium-jon-celler är en stor anledning till att Volt är kompetent att resa 40 miles eller så på batteri energi ensam.

Även de flesta av de super high- avsluta elbilar använder litiumjonbatterier, från Tesla Roadster och nya Tesla Model S till Fisker Karma lyx elbil. Ändå har kostnaden för att producera litiumjonbatterier, och att framställa dem att fungera säkert i bilen applikationer, orsakade massmarknad hybrid leverantörer att skygga.
Bilar Ni-MH-batterier

Ni-MH-batterier används av massmarknad hybrider av dagen, främst på grund av det faktum att litiumjonbatterier är fortfarande oöverkomligt dyra bilar biltillverkare hoppas att sälja till ett konkurrenskraftigt pris. Eftersom dessa hybridbilar använder regenerativa system för att ladda batteriet när bilen rör sig och bromsar, den lägre effekttäthet jämfört med litiumjonbatterier är inte så mycket av en fråga. Toyota Prius och Honda Insight, i alla generationer, använder Ni-MH-batterier som sin primära energi lagringssystem.
Framtiden för Lithium Ion vs Ni-Mh Debatt
< p> Den största faktorn som drabbat hela litiumjon vs Ni-Mh debatt är kostnaden. Litiumjonbatterier, på kapaciteten tillräckligt stor för att vara användbar i hybrid-eller elbilar, är fortfarande mycket dyrare att producera. Ändå litiumjonbatterier bär en mycket större mängd laddning än alternativet. Om inte någon annan batteriteknik kommer tillsammans som blåser litiumjon och Ni-MH-batterier ur vattnet, förväntar i framtiden att gå till litium jon som produktionskostnaderna sjunkit.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105321.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.