Hybrid Vs. Diesel Fuel Economy

För förare som anser bränsleekonomi en prioritet när man väljer en ny bil, kan valet mellan en dieseldriven bil och en gas-elektriska hybrid vara förvirrande och svårt. Varje typ av fordon ger vissa viktiga fördelar men är också föremål för åtlöje av olika anledningar, vissa mer relevanta än andra. Historia

Både diesel-och elhybridbilar har funnits sedan början av biltillverkning. Medan hybrid-och elbilar var snabbt avfärdas till förmån för förbränningsmotorer, har diesel varit den föredragna typen av bränsle och motor för lastbilar, traktorer och bussar. Idag dieselbilar är vanliga i Europa men relativt sällsynt i USA, där hårdare utsläppskrav gör dem oattraktiva för biltillverkare. Moderna hybrider steg till framträdande på 1990-talet med införandet av Honda Insight och Toyota Prius. Under det senaste decenniet mest stora biltillverkare har börjat sälja flera hybridmodeller, inklusive lastbilar och stadsjeepar. Genom att använda en elektrisk motor
Operation

Hybrid elektriska fordon ökar bränsleekonomi att driva fordonet under vissa förutsättningar. Batteripaket lagra energi som annars skulle gå till spillo vid bromsning och utförsåkning utrullning. Senare, kombinerar denna energi med kraften från den lilla gasmotor för att driva bilen.

Dieselmotorer fungerar ungefär som konventionella bensinmotorer, förutom att de är stämda för att bränna diesel, vilket är en annan typ av petroleum-baserade bränsle med ett högre energiinnehåll, vilket resulterar i mer kraft med mindre bränsle.
Typer
p Det finns flera olika typer av hybrid-elektriska fordon. Ibland dessa fordon kategoriseras som "milda hybrider" och "full hybrider", beroende på hur mycket bränsle de sparar. En mer teknisk klassificering finns mellan parallella hybrider, som kan använda ström från antingen elmotorn eller gasmotor som helst, och hybrider serien, som alltid drivs av elmotorn och använda gasmotor som en generator för att producera mer makt som behövs och förlänga bilens räckvidd.

flesta dieselmotorer är liknande, även om vissa använder en turbo för att tvinga extra luft i motorns förbränningsrum, vilket resulterar i ännu mer makt från samma mängd bränsle.


Modeller

Dieselbilar är fortfarande relativt sällsynt i USA. Vissa amerikanska biltillverkare som Ford och GM, tillverka lastbilar diesel pickup, främst för professionell användning. Volkswagen Jetta TDI är känd för att vara en av de få bilar som vanliga diesel som säljs i USA idag. Naturvårdsverket klassar det på mellan 30 och 42 miles per gallon.

Hybrid-elbilar är vanligt och fortsätter att expandera. Toyota Prius (50 mpg) och Honda Insight (40-43 mpg) kvar, tillsammans med nyare poster som hybridmodeller i Fords Escape SUV (29 mpg), Honda Civic kompakt bil (42 mpg), Chevrolet Malibu sedan (29 mpg) och Chevrolets Silverado pickup (22 mpg).
andra skillnader

Flera andra skillnader mellan hybrider och dieselfordon. Förutom att erbjuda fler modeller och typer av fordon, hybrider använder konventionell gas, vilket är mer lättillgängliga än diesel. Däremot kan dieselfordon också bränna biodiesel bränsle, som är tillverkad av spilloljor och har nämnts som en användbar form av alternativ, icke-petroleum bränsle.

Hybridfordon också köra spektrat av priser, med inträde- nivå och lyx modeller både till salu. Den diesel Jetta TDI är placerad nära toppen av VW: s Jetta lineup.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105389.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.