Vad är den genomsnittliga Miles & liv av Toyota Prius ?

På marknaden sedan 2001 , har Toyota Prius bibehållit sin position som ledande inom hybrid bilmarknaden . Men hur länge kommer din hybrid genom att nynna på motorvägen ? Batteriet är nyckeln till det svaret . Batteritid

batteritid på en Toyota Prius kan variera kraftigt beroende på hur hårt du kör din bil och hur många miles du sätter på den . Enligt Toyota , det finns exempel på första generationens Prius bilarna kvar på vägen efter 300.000 miles , men det kanske inte är den genomsnittliga förarens erfarenhet . Toyota hävdar att batterierna är konstruerade för att hålla för livet av fordonet , eller cirka 125.000 miles .
Garanti

Beroende på ditt tillstånd , Prius batterier är under garanti för antingen 8 år eller 100.000 km eller 10 år eller 150.000 km . Vissa förare rapporterar batteri frågor inom dessa gränser , och om garantin har gått ut , kan ett byte Batteriet köpas för ca $ 3.000.
Allmänt underhåll

batteriets livslängd kan förlängas genom rätt skötsel och underhåll . Toyota råder Prius förare att vara säker på att köra sina bilar i 30 minuter i följd minst en gång i veckan så att batteriet håller en laddning .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105423.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.