Hybrid Crash Farliga

Hybridbilar ökar i popularitet som förare fortsätter att leta efter ett alternativ till traditionella bensinslukande fordon. Eftersom de hybridbilar från olika tillverkare tar till vägen oro över krasch risker är på uppgång. Hybrider har stora batterier som hjälper till att driva bilen. Oron över vad som händer med dessa batterier i händelse av en olycka höjer oro över andra säkerhetsåtgärder saknas i hybridbilar samt. Battery Acid

Batterisyra är en klar vätska som kommer att bränna huden vid kontakt. Om en hybridbil träffas i batterifacket och ett eller flera batterier äventyras, kan batterisyra börja läcka ut. Beroende på omfattningen av skadorna och hur bilen är placerad räddningspersonalen eller passagerare instängda inne i bilen kan komma i kontakt med batterisyra och inte vet det förrän de har rört den. Resultatet skulle bli en ständig förbränning och upplösning av hud och kött tills syran kan neutraliseras.
High Voltage

Hybridbilar använder kraftfulla batterier att leverera energi till motorn. Beroende på hur en olycka inträffar och när bilen träffas, kan denna spänning blir en fara för både räddningspersonal och de i bilen. Om batterifacket äventyras i en olycka, det finns en risk att spänningen från batteriet skulle kunna överföras till bilens ram eller en annan del av bilen.
Saknade Säkerhetsfunktioner

Många biltillverkare har lämnat säkerhetsfunktioner ur hybrid version av deras fordon trots att standarden gasdrivna versionen har säkerhetsfunktion. Enligt Cars.com, har Ford lämnat sitt AdvanceTrac stabilitet systemet ur hybrider av Ford Escape eftersom programvaran är inte kompatibel med den hybrid färddator. Andra modeller som Honda Civic, saknas åtgärder för stabilitet säkerhet och förbättrade bromssystem som är standard på den icke-hybrid version av Honda Civic. Dessa saknade säkerhetsåtgärder är ofta inte kända av föraren, vilket kan leda till fler olyckor. Stabilitet mjukvara är designad för att känna av potentialen i en rollover och reagerar för att sänka risken. Hybridbilar utan dessa åtgärder skulle förlora kontrollen om föraren kände det och reagera i tid.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105454.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.