Uppfinning av hybridbil

Under senare år har biltillverkare medfört många nya hybrid-elbilar till utställningslokaler och mycket bilar över hela landet. Dock är hybriden ingalunda en ny idé. Uppfinningen av hybridbil började i början av fordonsteknik och hybrider fortsätter att dra nytta av nya innovationer och teknologier. Principen om Operation

Alla hybridbilar åberopa principen om att kombinera en förbränningsmotor, som använder ett bränsle som bensin, med en elmotor. Dessa båda strömkällor kan kopplas ihop i serie, vilket innebär att gasen motorn laddar batterierna hos en elektrisk motor som driver bilen, eller parallellt, med båda mekanismerna som driver bilen direkt. Hybrider kan använda drivlinan konfiguration eller kaross.
Nyckeltal

Uppfinningen av hybrid-elbilen kom till stånd främst som ett resultat av insatser från två individer . Jacob Lohner var en karosseribyggare i Wien, Österrike på 1890-talet. Han förutsåg behovet av en elbil som skulle vara mindre bullriga än de nya gasdrivna bilar dyker upp på gatorna i Europa. Han beställde en design för en elbil från österrikisk-ungerska ingenjören Ferdinand Porsche, som nyligen utexaminerats från Wiens Tekniska högskolan.
Invention

Porsches första version av den elektriska bilen använt ett par av elektriska motorer monterade i de främre hjulnaven hos en konventionell bil. Använda batteridrift, kan bilen färdas upp till 38 miles. För att förlänga fordonets räckvidd, sattes Porsche en bensinmotor som kunde ladda batterierna, vilket ger upphov till den första hybriden, den Lohner-Porsche Elektromobil.
Evolution

Porsche visade sin hybridbil på Paris Exposition av 1900, i en tid då bilar var fortfarande till stor del en nyhet. Vid 1915, var en andra hybrid som redan finns på marknaden. Känd som Woods Dual Power (producerad av Woods Motor Vehicle Company), använde hybrid elmotorn vid låga hastigheter och bytte till bensin makt för körning vid högre hastigheter. Medan Porsche hade uppfunnit seriehybriden, uppfann Woods parallellhybriden. Det finns fortfarande de två primära layouter för hybrid-elbilar idag.
Produktion och Legacy

Woods Dual Power var också den första hybriden för att gå in i massproduktion. Sammanlagt har cirka 600 modeller byggd av 1918. Dock lämnade utvecklingen av förbränningsmotorn elkraft en marginell teknik. Under 1990-talet, tog biltillverkare ett förnyat intresse för hybriden, som söker en lösning på krympande energiförsörjningen och miljöhänsyn. År 2000 blev Toyota Prius och Honda Insight första massmarknaden hybrider att börja säljas i USA, med massor av modeller följer i nästa årtionde. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105400.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.