Nackdelar med att äga en hybridbil

Hybridbilar blir allt mer populär i dessa dagar med stigande oro för luftföroreningar, global uppvärmning och beroendet av utländsk olja. För det mesta, hybridbilar få bättre gas körsträcka jämfört med traditionella bensindrivna fordon, och det är det som lockar många förare till hybridfordon. Även om det finns ett antal fördelar, det finns också vissa nackdelar med att äga en hybridbil som du bör tänka på innan du gör ditt beslut. Pris

Vanligtvis hybridbilar kostar mellan $ 2.000 och $ 5000 mer än jämförbara icke-hybrider. Förutom den extra priset, vissa stater tar också mer att registrera ett hybridfordon. Batterierna, som är en av de viktigaste drivkrafterna bakom en hybridmotor, är också dyra att ersätta. Enligt Hybrid-Cars.org, batterier i hybridbilar måste bytas var 80,000-100,000 miles. För närvarande kan batterierna kosta så mycket som $ 8.000. Tillverkarna arbetar på att få ner priset, men för nu, batterier är en stor utgift.
Ljudnivå

Enligt en podcast på Scientific American, har det funnits många klagomål från hybrid förare som säger att deras fordon är alltför tyst. På långa resor på natten, kan avsaknaden av buller är hypnotiserande och orsaka en del förare att bli dåsig. Podcasten citerar också en studie utförd av University of California i Riverside som anger avsaknaden av buller är farligt för fotgängare eftersom de inte kan höra ett hybridfordon kommer.
Mindre ström

En av nackdelarna med att äga en hybridbil är att de inte accelerera så snabbt som fordon med traditionella motorer. När du trycker på gasen, det tar ett hybridfordon längre tid att komma upp till den hastigheten. För vissa drivrutiner, är detta en olägenhet.
Färre Tillgängliga delar

Även hybridfordon blir mer och mer populärt, delar till vissa modeller och märken är inte så lätt tillgängliga som reservdelar till andra fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105357.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.