Hur man kör en hybridbil för maximal effektivitet

Många viktiga delar för att uppnå maximal bränsleeffektivitet som du kör en hybridbil är desamma som för andra fordon. Andra frågor, t.ex. effekterna av stop-and-go stadskörning, är dramatiskt annorlunda i en hybrid. Till exempel Toyota Prius EPA betyg är högre för stadskörning än för landsvägskörning, som Prius använder inget bränsle när den stannar och går på tomgång motorn. Instruktioner
1

Undvik aggressiv körning, fortkörning och pedal-to-the-metal accelerationen. Gradvis acceleration och retardation är viktigt för hybrid bränsleeffektivitet, precis som det är i andra bilar.
2

Använd din luftkonditionering sparsamt för att öka bränsleeffektiviteten. Laboratorietester som utförs av Idaho National Laboratory har visat att det med hjälp av luftkonditioneringen har en dramatisk effekt på bränsleekonomin i en hybridbil.
3

Ta din bil i för regelbundna servicebesök. En väl avstämd hybridmotor, med relativt ren motorolja, hjälper dig att uppnå maximal bränsleeffektivitet.
4

Behåll rätt däcktryck. Mjuka däck minskar bränsleförbrukningen och däck som är för hårt minskar hantering och kontroll. Upprätthålla trycket på den nivå som rekommenderas av din däcktillverkare.
5

Använd sunt förnuft. Redovisat extra vikt runt i din bil kommer att minska din bränsleeffektivitet.
6

Försök att inte köra din hybrid i extrem kyla, eftersom det minskar bränsleeffektivitet.
7

Tillåt gott om avstånd mellan din hybrid och bilen framför dig, vilket gör att du kan behålla bilens fart och undvika onödiga inbromsningar.
8

Förutse stoppljus och andra stopp i trafiken genom utrullning eller saktar, så att du inte behöver komma till ett fullständigt stopp. Acceleration från ett fullständigt stopp kräver mer bränsle än accelererar efter utrullning.
9

Använd farthållare när det är möjligt. Det kan hjälpa dig att undvika den "tung fot på gaspedalen" syndrom som kan döda bra körsträcka. Ett hybridfordon som färdas i 75 km /h kommer att använda cirka 10 procent mer bensin än samma fordon kommer vid 65 mph.
10

Få en cruising pass eller transponder för vägtullar om du använder dessa vägar regelbundet . Du tränar bränsleekonomi när du kan undvika onödiga stopp och starter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105254.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.