Då var den första hybridbil Utvecklad?

Det finns mer elhybridfordon på marknaden idag än någonsin tidigare. Hybrider är hyllats som ett stort steg mot energi oberoende och miljövänliga former av personliga transporter. Dock är historien om elhybridfordon inget nytt, går tillbaka till de tidigaste dagarna av biltillverkning. Hybridteknik Basics

ett elektriskt hybridfordon kan definieras mest brett som alla fordon som använder både en förbränningsmotor och en elmotor för att ge sin framdrivning. Detta utesluter bilar som använder en smeter för att driva extra elsystem men enbart förlita sig på sin bensin eller diesel motor för framdrivning. Dessutom innebär det några elbilar som innehåller en liten bensinmotor som används för att fylla på batteriet, men inte att faktiskt köra bilen direkt.

Moderna hybridbilar använder ett datorstyrt system för att välja mellan de två källorna makt baserad på körförhållanden och hur mycket kraft som behövs. Bilens batteri är laddat när det finns ett överskott av makt, t.ex. i nedförsbacke, bromsar, eller är på väg till ett stopp. Vissa elhybridfordon använder fortfarande en traditionell 12-volts batteri (kallas extra batteri) för att driva andra elektriska system såsom strålkastare, tändstift, och radio.
Först hybrid

allra första hybrid elektriska fordon var faktiskt en av de första bilarna som designats av österrikisk bil mogulen Ferdinand Porsche. Känd som Mixte, var denna hybrid tillverkades mellan 1901 och 1905. Det var konfigurerad som vad som är känt som en "serie hybrid" mening att de elektriska motorerna (en i varje hjulnav) var alla drivs av en bensinmotor (via en elektrisk generator) som kan stängas av när motorerna var fulladdat.

Mixte var populär för sin revolutionerande drivlina och faktiskt tävlat och vunnit flera vägrasar. Det fanns både en två-och fyrsitsiga och innehöll två-eller fyrhjulsdrift. Ytterst Mixte bevisade alltför otympligt att producera i stora antal, främst på grund av dess batterier som vägde knappt två ton. Framsteg i bensin förbränningsmotor ledde Porsche och andra att överge hybridfordon.
Andra tidiga Hybrider

mellan 1915 och 1918, den Woods Motor Vehicle Company Chicago, Illinois producerade en hybrid elbil känd lämpligt som Dual Power. Denna hybrid innehöll en central elektrisk motor samt en fyrcylindrig bensinmotor. Dual Ström körde på el i hastigheter under 15mph med bensinmotorer finns mellan 15mph och bilens toppfart på ca 30mph.

Annan viktig bil i utvecklingen av den moderna hybrid, men inte en hybrid i sig, var en icke namngiven modell byggd av Erich Gaichen i Tyskland i början av 1930-talet. Gaichen bil var helt elektriska med extra kraft kommer från komprimerad luft som fanns ombord. Vad gjorde den här modellen så viktigt var det faktum att batterierna laddades som bilen rullade neråt, precis som moderna hybrider lagra energi som annars skulle gå till spillo.
Moderna Hybrid Ankommer

modern hybrid utvecklades under senare delen av nittonhundratalet. En av de ledande figurerna i sin utveckling var amerikansk ingenjör Victor Wouk. I sina experiment, Wouk inkorporerade elmotorer i befintliga bilar med konventionella bensinmotorer. Wouk, som blev känd som "The Godfather of Hybrid" inspirerade andra, däribland David Arthurs som väckt idén om ett regenererande bromssystem (som det som används av Gaichen på 30-talet) till Wouks moderna motorkonfigurationer. Ändå förblev denna typ av arbete experimentell och bilindustrin tog ett begränsat intresse för ny ersättande teknik för sin framgångsrika och ekonomiskt effektiv modell för att producera och tanka bilar baserade på bensin eller diesel.
Hybrider Idag

År 1989 blev Audi 100 Avant Duo den första riktiga moderna produktion hybridbil. Det ingår ett batteri placeras i bagageutrymmet som drivs bakhjulen och en vanlig bensinmotor under huven för att driva framhjulen. Audi 100 Avant Duo ingår ett system för förarkontroll för manuellt val av endera läget av makt.

General Motors experimenterade notoriskt med EV1 helt elektriska bil på 1990-talet, men det var inte förrän i slutet av 90-talet att hybridbilar blev vanliga. Toyota Prius (1997) och Honda Insight (1999) var de två modeller som förde hybridtekniken till uppmärksamheten av de flesta förare. Båda bilarna kvar i produktion idag. Amerikanska biltillverkare var snabba att anpassa nuvarande modeller att använda hybridteknik, som producerar nya hybrid versioner av sedaner, kupéer, pick-up lastbilar och stadsjeepar hela första decenniet av det tjugoförsta århundradet.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105306.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.