Toyota Prius Driving Tips

Under de senaste två decennierna har många biltillverkare placerat en enorm mängd tid och forskning om alternativa bränslen och ren teknik. En av de direkta resultaten av detta arbete har varit införandet av hybridfordon. Toyota Prius är en direkt följd av Earth Charter, som ägde rum 1992. Toyota meddelade att utvecklingen av ett fordon med låga utsläpp. Idag är Prius allmänt tillgängliga och om man kör med några tips i åtanke, kan vara optimalt effektiv. Tire Pressure

En nyckel till optimal gas körsträcka med Prius är att övervaka däcken noga. Se till att däcken är på de rekommenderade nivåerna. Om de underinflated, kommer mer gas används. Overinflated däck är farliga på grund av snabbare slitage och eventuella blowouts.
Hastigheter

Prius är inte konstruerad för hastighet. I utbyte mot att ha ett fordon som inte är helt beroende av fossila bränslen, ägare ge upp något i prestanda. Eftersom Prius inte är konstruerad för prestanda, ska den inte köras som en sådan. Undvik att köra i höga hastigheter, eller bortom hastighetsgränsen, speciellt på motorvägen.
Vikt

Bränsleeffektivitet kan också påverkas av vikten av fordonet. Bilen är konstruerad med ett visst bogsering kapacitet i åtanke. Allt över detta kan orsaka överdriven friktion. Inte behandla bilen som en pickup,. Undvika överlaster Addera Start och stopp

När batteriet dräneras från en hybridbil, förlitar sig på traditionella bränslet för kraft, och därför drar ut batteriet använda ut så länge som möjligt är nyckeln. Tekniker som maximerar användning av batteriet kan vara så enkelt som startar och stoppar effektivt. Snabba starter --- även känd som "jackrabbit" startar --- bör undvikas. Genom att trycka på pedalen långsamt är mer effektiv.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105435.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.