Hur kom den Toyota Prius fått sitt namn?

Toyota Prius är världens ledande gas-el-hybrid fordon under 2009, med fler sålda enheter än någon annan jämförbar bil på marknaden. Skapad av det japanska företaget, är Prius sägs vara tillförlitliga, mångsidiga och miljövänliga. Den första Prius lanserades i Japan 1997, med en förbättrad modell lanseras i USA och i hela världen under 2001. Betydelse

Namnet Prius kommer från ett latinskt ord som betyder "att gå före" eller "innan dess föregångare." Enligt Dan Lee, en teknisk utbildning chef på Gulfstaterna Toyota, Inc., kom chefer på Toyota på detta namn eftersom Prius hybridbil är att betraktas som föregångare till bil-modell design i framtiden. Den växande världsbefolkningen tillsammans med täta höjningar av oljepriset och konflikter i Mellanöstern gör denna teknik effektivt och önskvärt.
Funktionalitet

Prius anses vara den första bilen i sin klass för att tillhandahålla inte bara den banbrytande hybrid motorteknik, men också utrymme för att göra det en bekväm bil för en familj. Prius är stolt över sin aerodynamiska design samt dess bränsleeffektivitet och ökad lagring och lastutrymme, vilket gör det till ett multifunktionellt fordon användbart för alla.
Awards
< p> Toyota Prius är den första hybridbilen att vinna bilen Motor Trend of the Year samt Best Engineered fordon av 2004. Detta avser namn och instämmer med dess definition av att vara föregångare och modell medborgare av hybridfordon framöver.
Effekter

Trogen namn och dess innebörd, har Toyota chefer beslutat att lansera en hel serie av hybridfordon under Prius namn, anger att medan deras andra hybridfordon har gjort ganska bra på marknaden, är alla nu associera namnet Prius med att vara pionjär inom hybrid bränsle ekonomi. De har ett namn för överföringssystemet, kallat Hybrid Synergy Drive, men namnet Prius utvidgar innebörden och är också mer igen av konsumenterna.
Historia

grund av Definitionen av Prius tyder på att det är före sin tid och föregångaren vad som komma skall i framtiden hybridfordon, inkluderat sin ursprungliga annonskampanj 1997 parollen "i tid för det 21-talet?" peta gyckel på det faktum att fordonet och dess teknik är långt före dagens teknik och senaste hybridfordon som den ursprungliga Honda Insight.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105330.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.