Hur man använder en Toyota Prius som en backup generator

Många Toyota Prius ägare har upptäckt ett sätt att modifiera sina bilar för att omvandla dem till en pålitlig backup generator för att ge 110/120 volt elkraft till ett hem i händelse av ett strömavbrott . Det kan också användas för att köra motordrivna verktyg på avlägsna platser. Med några enkla ändringar blir Prius en nödsituation strömkälla någonstans bilen kan parkeras och köra på ett säkert sätt. Saker du behöver
# 10 isolerad tråd
Avbitartång /stripper
Skruvmejsel
borrmaskin och bits
Fästskruvar
Box skiftnyckel satt
1250 watt sinusvåg inverter
Grenuttag med överbelastningsskydd
Förlängningskablar
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera 12 volts extra batteri i bilens bagageutrymme.
2

Skär # 10 tråden i två bitar och remsor ungefär en tum av isoleringen från ena änden av varje bit.
3

Lossa batterikablarna från de positiva och negativa inlägg , och glida skalade änden # 10 tråd under batteriet klämman så att den får kontakt med batteriet inlägget. Dra åt varje batteri klämma att fästa varje # 10 ledare på plats.
4

Montera en 1250 watt sinus inverter vågkraft, såsom AIMS 1250 watt inverter, på golvet i bagageutrymmet så nära till 12 volts extra batteri som möjligt. Använd en borrmaskin och borra hål i stammen golvet och använd skruvarna för att säkra det på plats. Kontrollera att biten är något mindre än diametern hos monteringsskruvarna. Var noga med att ansluta kabeln från batteriets positiva inlägg till omriktaren positiva stolpen och kabeln från batteriets negativa pol till omriktaren negativa inlägg.
5

Starta Prius och hålla den på tomgång för att ge kraft du behöver för att fungera. Toyota Prius är konstruerad för att starta och stoppa gasmotor automatiskt som behövs för att hålla de viktigaste 273 volts batteriet laddat, vilket i sin tur håller 12 volts extra batteri fulladdat.
6

Anslut en förlängningssladd till omriktarens 110/120 volts eluttaget och köra in sladden i huset eller på den plats där du kommer att använda elverktyg. Anslut den andra änden av förlängningssladden till ett grenuttag med överbelastningsskydd. Med denna inställning kan du driva väsentliga apparater och lampor i huset eller plugga elverktyg i. Om du använder Toyota Prius för att tillhandahålla reservkraft till huset, använda ytterligare förlängningssladdar ansluten till ett grenuttag för att köra dem de apparater och lampor.
7

Håll bensintank fylld. Om Prius slut på gas eller om du stänger av bilen av, kommer 12 volts batteri kör snabbt och det kommer inte att ge den kraft du behöver för kontinuerlig drift.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105262.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.