Fördelar och nackdelar med Hybrid Automobiles

Hybridfordon framkom först i början av 21-talet, med Honda Insight, och har vuxit i popularitet sedan dess. Hybridbilar locka bil shoppare med sin bränsleeffektivitet, men innan ett sådant stort inköp, överväga alla alternativ. Low Emissions

Hybrid bilar har lägre utsläpp än konventionella bilar eftersom de körs på en kombination av el och bensin, snarare än bensin ensam. Enligt driversense.com, "detta utan tvekan förbättrar kvaliteten på luften och skyddar miljön." Därför, hybrid bilar är ett populärt val för miljömedvetna förare.
Statliga incitament

Presumtiva bilköpare kan lockas av statliga incitament för att köpa en hybrid. Till exempel, moneyallocator.com rapporterar att i delstaten Kalifornien, kan hybrid förare få igenom tullvägarna gratis och har den extra fördelen av att kunna köra ensam i en bilpool körfält. Driversense.com rapporterar också att kanadensiska hybrid ägare kan få en skattelättnad eller rabatt för inköp av sina hybridfordon.
Bränslebesparingar

Enligt moneyallocator . com, kan Toyota Prius få upp till 69 miles per gallon för stadskörning. Detta innebär stora besparingar på gas pump för hybrid förare, som kan göra en tank räcker längre än ägare av traditionella bilar.
Underhållskostnader

hybridbil ägare kan inte ta sina bilar till reparationer garage som skall fastställas. Att hitta en certifierad hybrid verkstad kan vara svårt, och potentiellt dyrt. Driversense.com konstaterar att "om en hybrid har några mekaniska problem med avgiftssystemet, kan detta bli kostsamt." Moneyallocator.com tillägger att "en hybrid batteriets typiska livslängd är 6 till 10 år. Ersätta det kan kosta flera tusen dollar." Denna kostnad kan komma ner i framtiden eftersom tekniken utvecklas, men nu det är en extra kostnad för alla hybrid ägare.
Purchase Price

Moneyallocator.com rapporterar att hybrid fordon kan kosta allt från $ 3.000 till $ 8.000 mer än traditionella bilar. Vissa hybrid ägare kan ha råd att ytterligare up-front kostnad när de faktor i bränslebesparingar, men för andra kan det vara svårt att hantera en större bil betalning eller lån även med de besparingar på gas pump.


Risk för Shock

Sedan hybridbilar drivs delvis på el, det finns en risk för chock. Enligt moneyallocator.com, "hybridbilar innehåller hög spänning som kan utgöra en elchock fara för bakgård mekaniker, bil arbetare och personal nödsituation efter en krasch." Detta innebär att de kan bli en dödsfälla vid en kollision, och tillägger att det är svårt att hitta någon att reparera dem när de har en uppdelning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105380.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.