Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Den typ av fartyg i 18th Century

Även mannen hade byggt fartyg och utforska världen i tusentals år tidigare, var den 18: e talet den tid då fartyget design och varvsindustrin blev en vetenskaplig process. Fartyg var mycket efterfrågade. Sjöstridskrafter behövs fighting ships, var pirater seglar på öppet hav runt i Karibien, var smuggling utbredd och det var också en stor ålder av handel och kommers. Slupar och Cutters

18th century sloop var främst avsett för segling i flodmynningar och kustvatten. Den hade en GAFFELRIGGAD storsegel och en triangulär fock. Havsgående sloops hade också en topsail, och var försett med ett bogspröt, till vilken armen kan fästas. Segel höjdes och sänktes med hjälp av en lina, och fartyget styrdes av en rorkult. Den befälhavarens hytt var placerad under akterdäck, och besättningen hytt under fördäck. Klinkern skrovet var utformad så att den maximalt möjliga lastutrymme. Den Bermuda slup var populärt med pirater, eftersom det skulle kunna segla in i smala kustnära passager i syfte att kringgå den kungliga marinen. Som svar lät marinen ett liknande skepp, känd som en kniv, som de också använde för att driva smugglare längs den brittiska kusten.
Fregatter

fregatter var liten sjö örlogsfartyg, som främst använts för patrullering, eskort arbetsuppgifter, transporterar meddelanden och scouting, även om de ser en hel del action under Napoleonkrigen. De var RÅRIGGAD, med tre master, och var utformade för att vara snabb och lätt. De transporteras runt 28 kanoner på sin övre däck, medan den nedre däck användes för att sova och stallar. Fregatten hade en lång räckvidd, eftersom den kunde bära en sex-månaders leverans av butikerna.
Handelsfartyg
Handelsfartyg ofta var praktfullt inredda och bekvämt möblerade .

Handelsfartyg var skräddarsydd till privata skeppsvarven, så det fanns en stor variation i sin utformning. Många var mycket utsmyckade med sniderier, förgyllning och stora fönster. Några hade förstorade poop däck för att bära djur såsom får och getter. Handelsfartyg användes av handelsföretag som parlamentsledamoten Ostindiska kompaniet för import av exotiska föremål såsom kryddor, porslin, siden, jade, smycken och möbler i Europa, i utbyte mot guld och silver. Deras dyra laster gjorde dem ett självklart mål för pirater, så de var tvungna att vara väl beväpnade. Från slutet av 18-talet, använde te handlare segelfartyg som kallas Clippers, som byggdes för hastighet, med slanka skrov och RÅRIGGAD segel.
Barques, Brigs och Brigantines

Dessa var stora segelfartyg, som var åtminstone delvis RÅRIGGAD. Den briggen och brigantin varje hade två master, medan en bark hade tre eller mer. Dessa fartyg var ofta riggade med många små segel, bifogas tvärbalkar som kallas "gårdar." Detta hade flera fördelar: Tillsammans skapade de en stor segelyta för maximal hastighet, men de mindre segel var lättare för besättningen att hantera. Dessutom var skada på en liten segel mindre katastrofal än till ett stort segel. Brigantines var populärt med pirater och kapare på grund av sin snabbhet och manövrerbarhet. De användes också för att skydda större, långsammare krigsfartyg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103863.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.