Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Rätt Rotation av Dual utombordare

Om en utombordare är bra, två är bättre. Om du följer denna logik, kan det inte ske för er att den andra utombordaren kan vara annorlunda än den första. Dubbla utombordare behöver inte nödvändigtvis vara olika, men det kan finnas fler faktorer än du tror. Optimal prestanda kräver ofta motroterande rekvisita eller motvikter av något slag. Newtons tredje lag

"För varje handling finns en likvärdig och motsatt reaktion," detta är en vanlig omskrivning av Newtons tredje lag. Standard rekvisita vrid medurs, så att riktningen på den övre delen av prop är till höger. Eftersom prop är ansluten till båten, den kraft de roterande prop utövar bringar båten att luta på motsatt sätt -. Till vänster
Motvikt

Eftersom standard single prop svänger till höger, kommer du att märka att piloten positionen är oftast monteras till höger. Resultatet är extra vikt om rätten till motvikt motsatt reaktion. Motvikt till ett båtens last för att kompensera för den roterande kraft prop är inte det enda sättet att korrigera den kraft, men det är gjort på de flesta motorbåtar på ett eller annat sätt.
Counter Rotation

Helst skulle en andra utombordsmotor vända i motsatt riktning som den första - och många gör. De första svängar höger och den andra vänder vänster. Det finns dock några andra överväganden. Om en båt är konstruerad för en högersväng prop och det har uppvägs därmed lägga en motroterande propeller kommer motverka effekten av den första, men du har fortfarande den motvikt. Lägga till en andra högersväng prop kommer att lämna dig med otillräcklig motvikt.
Trimplan
p Om du designar en båt med två utombordare, med motroterande rekvisita, det kommer att finnas något behov av att motverka dem, de tar ut varandra. Det finns ett annat sätt att justera en båts plan än motverka rotation och motverka though: via användning av trimplan. Dessa justerbara flikar ansluter till de yttre enheterna. De omdirigera vatten-jet från rekvisita. Trimplan kan justeras asymmetriskt att motverka effekten av prop rotation på båtens tonhöjd och /eller gir.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104600.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.