Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man reparerar en FRP Båt

De flesta båtar i dessa dagar byggs med FRP (glasfiber armerad plast). FRP består av lager av glasfiber material som individuellt är mättade med katalyserad harts. Övergripande glasfiber är ett mycket starkt och hållbart material, men det kommer att spricka eller gå sönder när slog hårt nog. Reparera en FRP båt är en ganska enkel process som innebär att ta bort de skadade glasfiber och ersätta det med nytt material. Om skadan är stor eller liten, är processen densamma, och när det görs på rätt sätt, kommer den ursprungliga styrkan av glasfiber återställas. Saker du behöver
Andningsskydd
Dye Rags grinder
Aceton
Mylar plast
Razor kniv
Spray lim
båtvax
1,5 uns fiberglasmatta
Polyesterharts
liten hink
Metyletylketonperoxid (katalysator) katalog Paint omrörningsstaven
4-tums filtrulle
Air rulle
Palm slipmaskin
300 - och 320 -slippapper
maskering papper och tejp
Gel coat
Gel coat sprutpistol
Electric buffert
Visa fler instruktioner
1

Sätt på en respirator och slipa bort alla skadade glasfiber med ett färgämne kvarn. När du når solida glasfiber, gradvis avsmalnande kanterna på hålet eller spåret för att ge lagningslapp en maximal mängd yta som att binda.
2

Rengör ytan på reparation område med en trasa fuktig indränkt i aceton. Detta kommer att ta bort allt damm och eventuella föroreningar som fett eller oljerester. Addera 3

Skär en bit mylar plast ena foten större än det skadade området med hjälp av en rakkniv kniv och limma det på insidan av det skadade området med hjälp av spraylim. Detta kommer att ge glasfiber patch stöd när du blöta skikt med harts och hålla den från hängande i hålet. Om hålet är mindre än en tum, behöver du inte en uppbackning. Täck ytan på plasten med båt vax så att glasfiber inte binder till det.
4

Skär så många lager av 1,5 uns glasfibermatta som det tar att bygga upp det skadade området tillbaka till sin ursprungliga tjocklek med användning av en rakkniv kniv. Skär det första lagret i samma storlek som hålet och göra varje följande skikt 1/4 tum större än den förra.
5

Fyll en liten hink med polyesterharts och tillsätt 1 till 2 procent katalysator (metyl etyl ketonperoxid). Blanda katalysatorn in i hartset med användning av en färg omrörare.
6

Blöt ytan av reparationen område med den katalyserade hartset med användning av en 4-tums filtrulle. Applicera första och minsta skikt till mitten av det skadade området. Mätta mattan med hartset med användning av filten valsen. Efter det att hela skiktet är våt med harts, rulla ut eventuella luftbubblor med hjälp av en luft rulle. Upprepa denna process för varje lager tills det skadade området byggs upp igen och spola med omgivande glasfiber. Låt glasfiber härda i minst två timmar innan slipning.
7

Slipa lagningslapp smidig användning av 300-grit sandpapper på en palm slipmaskin. Tejpen omkretsen av reparationen med maskering papper och tejp, vilket innebär att endast scuffed glasfiber exponeras. Maskera minst tre till fyra meter längre än reparationen att undvika sprutdimma.
8

Blanda en liten hink med gelcoat med 1 till 2 procent katalysator och blanda ihop. Lägg den katalyserade gelcoaten till sprutpistolen och spraya den första beläggningen på reparation i en tung dimma. Låt den första pälsen blir klibbig sedan tillämpa en andra, tyngre rock. Upprepa detta tills du får önskad luckan sedan låta gelcoaten härda.
9

bort maskeringen papper och våt sand bandet linjer kvar i gelcoaten smidig användning 320-grit våtslippapper. Skölj rent och applicera två till tre lager av båt vax. Låt vaxet torka sedan polera med en elektrisk buffert.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103549.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.