Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Felsökning av en 2006 Evinrude E-TEC utombordare

Evinrude E-TEC utombordare kommer med ett företag garanterar att motorerna kräver inget arbete, service eller reparation under tre år efter köpet. Ändå kan även de bästa som gjorts motorer kräver felsökning. Felaktig användning och saknade schemalagda reparationer underhåll är de vanligaste orsakerna till motorproblem. Börja alltid någon felsökning med en grundläggande visuell kontroll av motorn för att se till att det inte finns några uppenbara problem, såsom en spricka eller skada på motorn. Instruktioner
1

Felsökning startmotorn. Om startmotorn inte fungerar kontrollera att övergången handtaget inte är i neutralläge. Kontrollera om en säkring gått och byt säkring om det behövs. Kontrollera om ett dött batteri. Om batteriet är dött sedan ladda det eller byta ut det.
2

Felsökning motorn inte startar. Kontrollera att bränsle finns i tanken. Kontrollera bränsleslangen och se till att det inte finns några veck på den. Kontrollera att bränslesystemet inte äventyras med smuts eller vatten. Rengör bränslefiltret om det är igensatt.
3

Kontrollera tändstiften är korrekt installerade och inte blöt. Kontrollera "Water Temp" och kontrollera att motorn inte överhettas. Även övervaka "Check Engine" light. Om den blinkar, kan ett allvarligt problem förekomma i motorn.
4

Felsökning tomgång och problem makt. Kontrollera om skräp och träskor på propellern. Rengör bränslefiltret och övervaka bränslesystemet för att se till att det inte har vatten eller smuts i den. Kontrollera vattenintag och se till att den inte hindras, eftersom detta kommer att hämma funktion av kylsystemet.
5

Leta efter lösa nav på propellern. Kontrollera att bladen på propellern inte är böjda eller saknade, och att axeln inte är böjd också.
6

Kontakta en Evinrude tekniker om problemet med oljan systemet. Evinrude rekommenderar att endast deras servicetekniker oljesystemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104338.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.