Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur du ändrar en Johnson 15 hk utombordare Impeller

Till skillnad från några av de större Johnson utombordare med skrymmande lägre enheter, är den 15-hästkrafter modell liten nog för att arbeta med att du inte kommer att behöva en extra uppsättning händer att plocka isär den. Impellern är en liten plastbit i vattenpumpen som är ansvarig för att dra vatten upp i motorn för att förhindra den från att överhettas. Vattenpumpen impeller kräver regelbunden ersättas. Saker du behöver
Impeller
utbytessats Skruvmejsel
Biologiskt nedbrytbart diskmedel
Hylsnyckelsats
nåltång
Hammer
Visa fler instruktioner

1

Koppla bort den negativa batterikabeln, om den har en elektrisk tändning. Tilta motorn så det är upprätt och ta bort motorkåpan.
2

Ta bort de sex skruvarna som håller fast den nedre enheten till motorn. Det finns tre på varje sida av den undre enheten som håller fast den undre enheten underifrån. Växla in framåt, och avlägsna växelaxeln skruven med en skruvmejsel. Skjut den undre enheten och förvara den upprätt medan du byter pumphjulet.
3

Ta bort de fyra skruvarna som håller huvudet vattenpumpen på plats. Håll koll på vilka bultar gå där, eftersom de två i fronten är längre än två baktill. Lyft pumpen huvud drivaxeln att avslöja svart plast impeller. Notera i vilken riktning fenorna är böjda - de nya måste böjas i samma riktning
4

Dra pumphjulet ut från pumphuset med hjälp av en tång nål näsa, och dra ut. några skärvor som kan ha avbrutna. Ta bort O-ringen och nyckeln insatsen på drivaxeln.
5

Placera den nya nyckeln insats i drivaxeln spåret där den gamla var. Smörj impellern och skjut den på plats, bockning fenorna i samma riktning som de gamla böjda. Placera en ny O-ring på pumphuset och byt pumpen huvudet. Byt ut skruvarna i samma mönster som de togs bort.
6

Skjut den undre enheten på plats igen, och se till att axeln är korrekt inriktad, och dra åt de sex bultarna på plats igen. Skruva växelstången tillbaka på plats och lägg motorkåpan på plats igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104237.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.