Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man vinterförbereder 2000 Sea Ray Båtar

Sea Ray erbjuder motorbåtar modeller 17-60 fot i en mängd olika konfigurationer. Regelbundet underhåll av din Sea Ray garanterar år av problemfri användning. Vinterförvaring är en stor del av ett regelbundet underhåll program. Saker du behöver
Bränsle stabilisator
sötvattenspolning Wrench Tool Review ställa
Skruvmejsel
Motor imma olja
Oljefilternyckel
Skötselanvisningar
pump Motorolja
Olja och filter
Plastpåse
eltejp
RV frostskyddsmedel
Stor platt skruvmejsel
Drev oljepump
Drev smörjmedel
Visa fler instruktioner

1

Häll bränsle stabilisator direkt i bensintanken. Se till att tanken är full av bränsle för att undvika kondens.
2

Undersök alla motorkopplingar och reparera eventuella fransiga eller exponerade trådar. Kontrollera alla slangar och ersätta någon som är spruckna eller kännas mjuk. Anslut motorn flush enheten till en slang och par den på outdrive. Lokalisera gnistfångaren ovanpå förgasaren och ta bort den. Slå på motorn fläkten och starta motorn. Tillåt den att köra tillräckligt länge för att göra det möjligt för vattnet att gå ur avgasporten. Stäng av bränsletillförseln och häll motorn imma olja direkt i förgasaren tills motorn stannar. Stäng av motorn och byt avledare. Med hjälp av en hylsa, ta bort tändstiften och spraya lite imma olja i varje cylinder. Sätt tillbaka pluggarna. Täck avledare med plast och säker runt förgasaren för att undvika att fukt kommer in i motorn.
3

Leta avtappningspluggarna och använder en öppen nyckel, ta bort dem genom att vrida dem moturs. Se till att du hitta alla avtappningspluggar och låt vattnet rinna av helt från motorn. Motor servicemanualer kan hjälpa till med lokaler för pluggarna. Byt avtappningspluggarna. Ta bort anslutningar vattenslangen och häll i RV frostskyddsmedel för att förhindra eventuella kvarvarande instängda vattnet att frysa. Återanslut slangarna.
4

bort oljemätstickan och anslut oljepumpen till anslutningen vid basen av oljestickan röret. Pumpa ut den använda oljan i en behållare. Ta bort oljefiltret med ett filter skiftnyckel och installera en ny enhet. Lägg till ny olja i motorn och överdosera inte. De flesta marina mekanik rekommenderar att använda ett kvalitetsmärke på 30W olja.
5

Placera en platt olja behållare under drevet och sänk enheten till driftläge. Med hjälp av en stor platt skruvmejsel, ta bort den översta luftningsskruven först och därefter den nedre skruven. Låt smörjmedlet att rinna av helt. Anslut en sträng pumpdrivenhet olja på de nya liter lägre enhet smörjmedel och pump olja i drevet genom den nedre pluggen öppningen tills den nya oljan lämnar den övre vent skruvhål. Byt luftningsskruven och ta bort pumpen. Snabbt byta den nedre skruven och rensa bort överflödigt smörjmedel från den undre enheten.
6

Koppla bort batteriet och ge det en full laddning. Håll båten täckt och säker under hela vintern.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103635.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.