Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Yamaha 150Hp Outboard Motor felsökning

Yamaha gör många typer av utombordsmotor för en båt, som kommer att variera i mängden hästkrafter. En storlek Yahama utombordsmotor som du kan ha är 150 hk. Ett vanligt problem med Yamaha utombordsmotorer, är när startmotorn inte fungerar eller motorn startar inte. För att åtgärda dessa problem måste du utföra rutinmässigt underhåll på motorn. Saker du behöver
Wrench
Metal fil
Visa fler instruktioner
Starter fungerar inte
1

Kontrollera anslutningarna på batteriet. Om någon av kontakterna är lös, dra åt dem med skiftnyckeln.
2

Kontrollera att anslutningarna på batteriet inte är korroderade. Om anslutningarna är korroderade, viljestyrka inte få till startmotorn.
3

Koppla batterikablarna med skiftnyckel. Rengör batteripolerna med en metall-fil för att ta bort rost. Rengör insidan av kontakterna på batteriet kabeln, om någon korrosion förekommer.
4

Kontrollera att batteriet är fulladdat. Anslut batteriet till en batteriladdare för att se hur mycket laddning som finns kvar på batteriet. Låt batteriet laddas under ett par timmar, om det behövs.
5

Ställ tillbaka batteriet i båten. Byt batterikablarna och dra åt dem med skiftnyckeln. Tryck på "Start"-knappen för att se om motorn startar.
Motorn inte startar
6

Kontrollera att det finns bränsle i tanken. Fyll tanken med gas, om tanken är tom.
7

Töm bensintanken om bränslet är inaktuella eller har blivit förorenat. Fyll på bensintanken och försök starta motorn igen.
8

bort och undersöka bränslefiltret. Om det ser ut verkar smutsig, måste du rengöra eller byta filer.
9

bort tändstiften ur motorn med hylsnyckel. Undersök delarna av kontakterna för att se om de är smutsiga. Byt ut eventuella förorenade pluggar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103977.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.