Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur vinterförbereder en 5,0 Cobra Marine

Du kan vinterförbereder din OMC 5,0 Cobra marinmotor själv. Vatten från sjön du båt på används för att upprätthålla motorns temperatur. Vattenpumpen löphjul, som ligger inne i nedre delen av outdrive ger motorn med vatten. Detta vatten inte automatiskt rinna från motorblocket och måste tas bort för att förhindra skador från minusgrader. Du kan köpa de tillbehör du behöver till din lokala Biltema. Du bör kunna slutföra jobbet i ungefär en timme. Saker du behöver
Wrench in
Imma olja
Visa fler instruktioner
1

Ta bort locket motorrummet på din båt. Du kan behöva trycka på en frigöringsspaken på varje sida för att ta bort kåpan.
2

Ta bort vingmuttern som håller plastkåpan på toppen av motorn som är stämplat med "Cobra 5.0L . " Ta bort locket från motorn för att komma åt flamskydd.
3

Avlägsna flamskydd från motorn genom att dra bort den gängade tappen för att komma åt förgasaren.
4

Spraya förgasaren med imma olja. Tryck på varje flik i förgasaren och spraya insidan frikostigt med oljan.
5

Byt flamskydd och plastkåpan. Trä vingmuttern tillbaka på den gängade tappen och dra åt för hand.
6

Lokalisera dräneringspluggarna på undersidan av motorblocket. Se din bruksanvisning för platser avtappningspluggen, som varje årsmodell är annorlunda. Lossa avtappningspluggen med en skiftnyckel och ta bort pluggen. Iaktta försiktighet för att undvika att tappa avtappningspluggen i botten av båten. Ta bort varje avtappningspluggen och låt vattnet från inuti motorn att rinna ut innan du sätter tillbaka avtappningspluggarna och dra åt dem med en skiftnyckel.
7

Sänk outdrive av båten genom att trycka på knappen trim på gasreglage. Sänk det så långt som möjligt för att hålla växlarna inuti outdrive smorda under hela lagringen.
8

bort den negativa batterikabeln från batteriet genom att lossa muttern med en skiftnyckel. Om båten är utrustad med ett batteri switch, vrid reglaget till "off och lock" läget.
9

tillbaka luckan motorlucka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104051.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.