Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Honda Outboard Underhåll Checklista

Honda är väl känt för sina fordon, men företaget har också en marina division och tillverkare ett antal utombordsmotorer båtmotorer samt. Precis som bilar och lastbilar, utombordsmotorer kräver korrekt underhåll för att fungera på en optimal nivå under många år. Det finns flera åtgärder du bör följa för att serva och underhålla din Honda utombordsmotor. Säkerhetsåtgärder

innan underhålls, bör du ta flera försiktighetsåtgärder för att förhindra skador och olyckor. Först, se till att motorn är avstängd och helt kall när du börjar arbeta. Allvarliga brännskador och skärsår kan uppstå om motorn och dess komponenter fortfarande är varma. Det andra, se till att du arbetar i en ren, väl ventilerad plats för att undvika koloxidförgiftning. Tredje, alltid bära handskar när du arbetar. Du kan även vill bära en ansiktsmask och skyddsglasögon som extra försiktighetsåtgärder.
Regelbundna underhållsuppgifter

Enligt tillverkaren finns det vissa vanliga uppgifter som ska utföras innan du går ut på en segling resa. Motorns oljenivå bör kontrolleras. Därefter ska propellern, sprinten och anoden undersökas för tecken på skador. Därefter bör vattenavskiljaren och bränsleledningen kontrolleras. Slutligen bör batteriet och batteriets kablar kontrolleras för täthet och nödstopp bör kontrolleras för att säkerställa att det fungerar. Efter varje användning bör kylvattenpassagema kontrolleras och rengöras med sötvatten (om båten har körts i salt vatten eller grumligt vatten).
Halvårsrapport underhållsåtgärder

p Det finns flera uppgifter som ska utföras efter den första månaden av äganderätt eller 20 timmars båt bruk, därefter var sjätte månad efteråt. Du kommer att behöva använda den verktygslåda som tillhandahålls av tillverkaren för att göra dessa uppgifter. Följande uppgifter kan utföras av båtägaren: byte av motorolja, smörja delar och kontrollera bränslefiltret. Följande uppgifter bör endast utföras av en fackman båt tekniker med rätt verktyg: Kontrollera att bultar och muttrar, byta olja växellådan och kontrollera och justera gasreglaget koppling och tomgång mekanism
. Årliga underhållsuppgifter

Följande uppgifter bör göras en gång per år eller efter 200 timmars användning: motorns oljefilter ska bytas och kamremmen, ACG bälte och ventilspel kontrolleras och justeras. Tändstiftet bör kontrolleras och rengöras, och termostaten, termostaten lock, Vevhusventilationsrör och vattenpump bör kontrolleras. Dessa uppgifter bör utföras av en professionell mekaniker. Vartannat år ska bränslefiltret och tändstift bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103917.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.