Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man testar en Ford Tändspole

Testa motståndet över flera terminaler på din tändspole är det enda säkra och korrekt sätt att berätta om spolarna är skadad eller inte. Mätning av primära och sekundära motstånd kräver en ohmmeter, och en digital avläsning är bäst om du har tillgång till en. De flesta tändspolar kommer att falla in i liknande områden när man läser motståndet, men det kan finnas vissa variationer från tillverkaren och spole typ. Om du är osäker på vad din ska vara, kolla med återförsäljaren serviceavdelning. Saker du behöver
Wrench in
Digital ohmmeter
Visa fler instruktioner
1

bort den negativa batterikabeln från batteriet med en skiftnyckel. Isolera batteriets kabeln så att den inte kan kontakta batteriet.
2

Leta spolen på din Ford motor. Spolen ser ut som en svart cylinder med en center tråd liknar ett tändstift tråd och två inlägg side med nötter fästa och ledningar.
3

bort den stora kabeln från centrum av spolen genom att dra den rakt ut ur spolen. Ta fästmuttrarna och alla kablar dragna till sidan terminalerna på spolen också.
4

Placera mätsladdarna från ohmmeter på sidan terminaler, en på varje sida. Det spelar ingen roll vilken bly går var i det här fallet. Notera avläsningen på mätaren. Detta är den primära motstånd, och det bör läsa mellan 0,4 och 2 ohm på din Ford spole.
5

Flytta testledningen från negativa inlägg på spolen till centrum terminal där den stora tråden avlägsnades. Håll den andra ledningen på positiva inlägget på spolen. Notera motståndet läsning på ohmmeter. Din slinga ska har en läsning av mellan 6.000 och 15.000 ohm för din Ford.
6

Byt ut spolen mot en ny om de ligger utanför någon av dessa områden, som skulle indikera en defekt spole . Om avläsningarna är inom räckhåll, installera ledningarna och muttrarna på sidoposterna, vara säker på att de går tillbaka i samma läge som de var innan du tog bort dem.
7

Dra åt muttrarna med en skiftnyckel och installera om stor spole tråd på mitten terminalen för spolen. Den skjuter bara på plats, men se till att det är hela vägen in eller det kan lossna när motorn är igång.
8

tillbaka negativa batterikabeln på negativa inlägg på batteriet. Dra åt bulten med en skiftnyckel för att fästa kabeln änden på batteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102284.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.