Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Caster Camber Alignment Verktyg

Den Caster av bilens hjul är det som bidrar till att göra styrningen hanterbart medan du kör, eftersom det ger stabilitet till toppen av hjulet när du byter riktning. Camber arbetar med hjul för att göra botten av din hjulet lättare att styra. Rikta caster och camber genom att använda rätt verktyg. Måttband

När du konsultera instruktionsboken för din bil, mäta upp specifikationerna för både caster och camber, såsom längd och bredd, och jämför dem med de som anges i bruksanvisningen för att säkerställa de är väl i linje med hjulet. Använd måttband efter justering för att säkerställa att caster och camber är där de ska vara.
Caster Camber spår

Använd en träbit eller annat platt material till säkerställa mätaren är nivån innan du mäta vinklar både caster och camber på din bil, och fäst mätaren till toppen och botten av hjulets fälg. Ställ in den till noll och försiktigt vrida dess vinkel hjulet tills bubblan i mitten av mätaren är centrerad, det är vinkeln läsning av din caster och camber. Skriv informationen ner med papper och penna och jämför den med de specifikationer som anges i din instruktionsbok, re-justera caster och camber om det behövs, och mät vinkeln med mätaren tills det matchar upp med en i handboken Addera Laser System

Detta system är ett sätt att kontrollera riktigheten av caster /camber mätare. Effekt upp laservapen med rätt batterier, fästa kalibrering bar och klämmor till hjulet, och sikta pistolen enligt systemets manual för att mäta vinkeln på caster och camber. En fördel med detta system över mätaren är de inkluderade verktyg är precis vad du behöver för att åter justera caster och camber, åter rikta in dem med rätt verktyg och mäta igen med pistolen tills du får den vinkel för att matcha upp med som skisseras i bilens instruktionsbok.
Caster Camber Skiftnyckel

socket verktyg är ett billigare alternativ till laser-systemet och dess verktyg justering. Dessutom är den unika utformningen av metall specificeras för caster och camber justering, huvudet är böjt för att låta dig komma åt de bultar som måste justeras med lätthet. Anslut bara verktyget huvudet till bultarna som behöver justeras, och slå dem. Kontrollera riktigheten av de justeringar du gjort med en caster /camber mätare, och fortsätt att vrida bultarna om det behövs för att göra caster /camber vinklar matchar de som finns i bilens instruktionsbok.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102691.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.