Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man stämmer en bils Luft-till-bränsle

Om du vill förbättra bilens prestanda, bränsleekonomi och total motor hälsa, en av de bästa sakerna du kan göra är att kolla regelbundet och trimma din motorns luft-till-bränsle förhållande. Luft-till-bränsle av en modern motor är en ganska exakt vetenskap, en ännu något felaktig förhållandet mellan bränsle och luft i motorn kan orsaka att motorn köras alltför rika (för mycket bränsle), eller för magert (för lite bränsle ). I båda fallen kommer motorn misslyckas med att leverera den effekt som var utformad för att producera. Saker du behöver
Bränsle /luft mätare
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Köp en luft /bränsle-mätare, helst en bredbandig typ. När blyad bensin var vanligt, var expert mekanik möjlighet att exakt bestämma motorns luft-till-bränsle baserat på märken och fläckar kvar på motorns tändstift. Med tillkomsten av blyfri och oxygenerade bränslen är emellertid denna typ av enkel avläsning inte möjlig. En elektronisk luft /bränsle-sensor är det enda korrekta sättet att fastställa motorns luft-till-bränsle-förhållandet.
2

Montera luft /bränsle mätare enligt tillverkarens anvisningar. Dessa mätare är nästan alltid placerade i centrum av bilens avgasrör, detta kommer att säkerställa att luft-till-bränsle läses av sensorn inte är behäftat med kondens bildas nära slutet på avgasröret
.
3

Bestäm bilens baseline luft-till-bränsle-förhållandet. Helst ska de flesta fordon har ett förhållande av 14,7 till 1, det vill säga, 14,7 pounds av bränsle till £ 1 av luft. För att få en korrekt läsning av din motor baslinje förhållandet, måste du använda din luft /bränsle mätare för att bestämma förhållandet vid en mängd olika inställningar. Börja vid tomgång och flytta upp i varvtalsområdet.
4

Justera förgasare s tomgångsmunstycket skruv om det framgår att den idle air-till-bränsle-förhållandet är felaktig. Detta görs enkelt med en skruvmejsel, och eventuella ändringar kommer omedelbart reflekteras av de avläsningar som visas på luft /bränsle mätare. Om du inte kan justera luft /bränsle-blandningen till önskad 14,7-1 förhållandet med skruven, kan utvidgningen av tomgångsmunstycket själv krävas. Bestäm din motors "cruising"
5

luft-till-bränsleförhållandet. Gör detta genom att kontrollera motorns luft /bränsleblandning på 2.500 till 3.000 rpm. Om förhållandet är felaktig, byt de viktigaste förgasarmunstycken med de som kommer att producera det önskade förhållandet. För stora ökningar i styrka och bränsleflöde, ersätter förgasaren själv kan krävas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102273.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.