Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur Justera Idle på en Hyundai

Den inaktiv på din Hyundai avgörs till stor del av gasvajern. Den gasvajern är ansluten till spjällhuset och öppnar och stänger ventilen på gasen, vilket gör att mer eller mindre luft i gasreglaget. När luft dras in i gasspjället, där den blandas med bensin för att producera bränsle som kan brännas inuti förbränningskamrarna i din Hyundais motor. För att styra tomgång i din Hyundai, måste du justera gasvajern. Saker du behöver
skruvnyckel
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och leta reda på spjällhuset. Om du står på stötfångaren och tittar ner på motorrummet, kommer det att vara på din vänstra sida. En ena änden, är gasen ansluten till bränslefördelningsröret och motor. I den andra änden den är ansluten till luftintaget. Gasvajern rinner från spjällhuset.
2

Leta gasreglaget justerskruven. Detta är faktiskt en mutter som placeras inline med gasvajern som justerar spänningen på kabeln. När spänningen är för lös, är din gasspjället öppnar inte tillräckligt långt under tomgång och du kan riskera motorstopp Hyundai. När gasvajern är för hårt, är du över-varvar motorn och minskar bränsleförbrukningen.
3

Slå på fordonet och kontrollera aktuell tomgång efter att fordonet har nått normal arbetstemperatur.
4

Vrid Strypskruv kabel justering medurs eller moturs för att lossa. Du bör märka tomgång justeras när du vrider på justerskruven.
5

Kontrollera spänningen på kabeln. Det bör finnas 1/4-tums spel i gasvajern. Detta borde innebära en tomgång på ca 800 rpm. Din varvtalsområde vid tomgång bör inte sjunka under 500 RPM och bör inte stiga över 1000 rpm när fordonet har nått normal arbetstemperatur.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102353.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.