Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur justera tomgångsvarvtalet på en Ford Festiva

Korrekt inställning av tomgång för Ford Festiva motor är avgörande för korrekt drift av fordonet. Om hastigheten är för låg, kommer motorn att upphöra att löpa smidigt och skulle kunna stanna ute. Om tomgång är för hög, är onödigt slitage placeras på motorkomponenter och kopplingen. Den tomgångsluft justerskruven på Festiva gör det mycket lättare att justera än de flesta andra bränsleinsprutning fordon. Saker du behöver
Platt-head
skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Starta motorn och placera den automatiska växellådan i "Park" eller manuell växellåda i "Neutral . " Fast handbromsen. Om motorn inte redan är varm, låt den gå på tomgång i fem minuter för att värma upp innan du fortsätter.
2

Lyft huven och stötta öppna. Hitta tomgång ventilen hastighetskontroll, som ligger till höger om där plasten luftintagsrör ansluter till insugningsröret. Ta bort kapsylen för att exponera tomgångsluft justering.
3

Vrid skruven med platt skruvmejsel tills motorn går på tomgång vid önskat varvtal. Korrekt arbetsområde för 1,3-litersmotorn är mellan 830 och 870 rpm om utrustad med automatisk växellåda, och mellan 680 och 720 rpm för en manuell växellåda. Intervallet för större 1,6-litersmotorn är 800-900 rpm för både automatiska och manuella växellådor. Någonstans inom arbetsområdet är acceptabelt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102579.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.