Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur ställa in tiden på en 1990 Honda Accord

1990 års Honda Accord Sedan presenterade en 2,2-liters fyrcylindrig motor. Du kan få ut det mesta av din Accord om du hänga med sina grundläggande behov av underhåll. Den tändinställningen hos motorn är en viktig del av regelbundet underhåll. Den tändinställningen bestämmer när en gnista kommer att inträffa för att starta förbränningsmotorn. Den 1990 Honda Accord har en tändningstidpunkt av 15 grader före övre dödpunkten. Saker du behöver
stroboskop
Wrench Kilar
Wheel
Visa fler instruktioner
1

Park ditt Accord där det finns gott om utrymme att arbeta på motorn . Slå på motorn, men stänga av alla tillbehör, inklusive luftkonditionering, värmare och radio.
2

ur bilen och Blockera hjulen. Sätt i friläge och dra i nödbromsen. Återgå till passagerarutrymmet och sätta motorn på en tomgång på ca 700 rpm.
3

lämna fordonet med nödbroms ordentligt tillämpas och öppna huven.

4

Vrid rusvarvtalet läge för din motor genom att vrida på tomgång kontrollen ligger av din motor.
5

Fäst stroboskop till batteriet genom att placera den röda klämman på pluspolen först och den svarta klämman på minuspolen sekund. Anslut klämmorna timing ljus till nr 1 tändstiftet kabeln är ansluten till topplocket. Shine tidpunkten ljus på trissan anslutna till huvudnätet vevaxeln.
6

Kontrollera tidpunkten markeringen på remskivan och jämför det till den grad fliken på framsidan av din motor för att se vad den nuvarande tändningen är. Det läser 15 grader före övre dödläget, kan du avsluta projektet. Om inte, gå vidare till nästa steg.
7

Använd din nyckel för att lossa distributören låsning bult ligger vid foten av distributören bostäder, sedan koppla loss slangen distributören vakuum från distributören bostäder. Var noga med att inte koppla ur alla andra vakuumslangar. Anslut slangen distributören vakuum till den elektroniska gnistan dator.
8

Använd handen för att vrida fördelaren tills tidpunkten markeringen på remskivan faller till tändningen tid du önskar. Inte avviker alltför långt från 15 grader, annars riskerar du att skada din motor.
9

Koppla slangen distributören vakuum från elektroniska gnistan datorn och anslut den till distributören bostäder. Spänn-down bolt med din nyckel och stäng av tomgångsvarvtalet. Ta bort komponenterna stroboskop från motorn, stäng huven, och sätta din sändning i parken. Ta bort stoppklossar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102659.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.