Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man programmera en automatisk Dator

En föråldrad eller skadad motor programvara kan göra automatiska datorn skickar vilseledande information till föraren, till exempel slå på en skvätt ljus när det är inget fel med bilen. Detta är ett av skälen till en omprogrammering är nödvändig. Omprogrammering eller uppdatera datorn är möjlig endast på fordon tillverkade efter 1996. Tidigare fordon måste fortfarande ha datorn modulen bytas ut i händelse av föråldrade eller skadade mjukvara i ROM-chip. Saker du behöver
USB-kabel
Visa fler instruktioner
1

Begär tillverkarens motorns dator uppdatera programvara från bilhandlare eller tillverkaren. Kontakta återförsäljaren eller tillverkaren via sina webbplatser eller ringa deras kundcenter. De kommer att skicka programvaran CD till din adress eller har du ladda ner den till datorn.
2

Installera programmet på din dator när du får CD-skivan om du valde denna metod för att få mjukvaran. Programvaran kommer att packas upp och med en genväg till skrivbordet.
3

köpa ett fordon diagnostisk scanner på en Biltema. Skannern har normalt en scanner kabel ingår i paketet. Om inte, köp en scanner kabel separat.
4

Anslut ena änden av USB-kabeln till skannern och den andra änden i datorn. Anslut ström
5

sladden i ett vägguttag och slå på den diagnostiska skannern. Information och val kommer att visas på LCD-skärmen. Välj "Importera" eller "Spara ..." alternativ på LCD-skärmen genom att trycka på lämpliga knappar på skannern.
6

Klicka på "Start", "Computer" på datorn och dubbelklicka på den hårddisk som du sparat programvaran på. Leta reda på mappen som innehåller programmet. Packa upp programmet om du hämtat det från Internet, dubbelklicka för att öppna programvaran mappen och högerklicka en gång på sub-mapp som har zip. Klicka på "Extract".
7

Dra programmet från datorn till den diagnostiska skannern. Processen är densamma som att dra filer på datorn eller till andra medier lagringsenheter med musen.
8

Koppla den diagnostiska skannern från datorn när programvaran överförs.
9

Placera bilnyckeln i "On" läge, vilket är det första stoppet på tändningslåset.
10

Leta bilens diagnostiska port som är normalt under instrumentbrädan vid rattstången . Hamnen är förmodligen skyddad av en plastkåpa som kan bändas öppen med fingrarna. Locket till hamnen, om närvarande, är ungefär 1-i-1-tum i storlek.
11

in skannern kabeln i bilens diagnostiska port. Anslut den andra änden av kabeln till den diagnostiska skannern. Skannern kabeländarna går på ett enda sätt. Du kommer att veta vilken ände går in vilken port vid montering av första änden till den diagnostiska porten.
12

Anslut diagnostiska scanner nätkabeln till ett vägguttag eller bilens eluttag.

13

Tryck på strömbrytaren på skannern. När skannern är påslagen, kommer systemet automatiskt att detektera den datorn för ditt fordon och radera det ursprungliga programmet i ROM-chip. Efter radering, kommer skannern ladda ny programvara som du fått från tillverkaren i chipet. Uppdateringsprocessen visas på skannerns LCD.
14

Stäng av skannern, och lossa skannerkabeln och nätsladden när omprogrammering sker på fordonets motor dator.

15

Byt plasten diagnostiska portskyddet behov.
16

Slå på bilmotorn. Eventuella felaktiga varningslampor tidigare på blir av efter några sekunder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102181.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.