Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur du ändrar ett bränslefilter i en 1999 Plymouth Grand Voyager

Bränslesystemet på 1999 Plymouth Grand Voyager innehåller ett filter som fångar föroreningar i gasen. Gasen strömmar genom bränsleledningar och in i bränslefiltret kapseln. Gasen strömmar sedan genom det inre filtret insidan av kapseln. Den inre filter ' s fibrer avlägsna föroreningar från bränslet, rengör den gas som strömmar ut ur bränslefiltret och in bränsleinsprutarna. För att hålla gasen kontamineringsfri måste bränslet filtret bytas mellan 40.000 och 50.000 miles. Saker du behöver
Jack Sida 2 pallbockar
droppskålen
Rena trasor
3/8-tums spärrnyckel
3/8-tums enhet uttag

Visa fler instruktioner
1

Park 1999 Plymouth Grand Voyager i ett ventilerat utrymme och engagera nödbromsen.
2

gå till baksidan av 1999 Plymouth Grand Voyager och helt skruvar av tanklocket från påfyllningshalsen på bensintanken. Ta av locket kommer att ta bort trycket i bränslefiltret.
3

Jack baksidan av 1999 Plymouth Grand Voyager upp och sätta pallbockar under bakre jack punkter. Släpp långsamt domkraften så att van sitter jämnt och säkert på pallbockar.
4

Skjut under passagerarsidan baksidan av van bakom däcket. Leta upp bränslefiltret som är monterad på den övre delen av bensintanken. Denna typ av bränslefilter har tre bränsleledningar som kommer ut av det.
5

Placera droppskålen under bensintanken i den allmänna närheten av bränslefiltret. Med hjälp av en ren trasa, komprimera bränsleledningar på ändarna. Bränsleledningarna hålls till bränslefiltret med en plast klämma. Komprimering av änden av bränsleledningen kommer att låsa upp bränsleledningen från klämman. Dra ut på bränsleledningarna. Gör detta för alla tre av bränsleledningarna.
6

bort bulten från bränslefiltret fästet med 3/8-tums enhet ratchet och en 3/8-tums enhet socket. Dra sedan bränslefiltret ur hållaren och lägg den i droppskålen.
7

Placera det nya bränslefiltret i hållaren. Skruva fast bulten och dra åt den hårt med Ratchet och uttag.
8

Skjut alla tre bränsleledningar på lämpliga bränslefiltret hamnar. Haka bränsleledningarna till samma bränslefiltret hamnar som de var anslutna till den gamla filtret.
9

Dra spillbacken ut från under bilen. Skruva tillbaka tanklocket på påfyllningsröret av gastank tills det klickar. Sedan, vrid tändningsnyckeln på och av fem olika tillfällen. Dra runt motorn på femte sekelskiftet tändningen. Inspektera nya bränslefiltret för läckor medan motorn är igång. Sedan, stäng av motorn.
10

Jack baksidan av 1999 Plymouth Grand Voyager tillbaka upp och dra jack står ut från under bilen. Sänk van tillbaka till marken och skjut jack ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102436.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.