Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur du ändrar Timing på en 2000 Nissan Maxima

Den 2000 Nissan Maxima full storlek sedan har en 3,0-liters sexcylindrig motor. Den 3,0-liters förbränningsmotor hade en tändningen på 15 grader före övre dödläget. Den tändinställningen bestämmer när en gnista kommer att inträffa för att starta motorn. Du bör regelbundet justera tändningen på din motor för att få ut det mesta av det eftersom tidpunkten kan kastas ut från normal användning av bilen. Du kan justera tändningen med några verktyg och mekaniska färdigheter. Saker du behöver
stroboskop
Wrench kilar
Wheel
Startkablar
Visa fler instruktioner
1

parkera din bil i ett område med tillräckligt utrymme för att arbeta på motorn. Vända bilen på och stänga alla tillbehör i bilen, inklusive lampor och radio.
2

Avsluta din Maxima och Blockera hjulen på din bil med stoppklossar. Ange bilen, lägg växeln i friläge, fast dra i nödbromsen och ta motorn till en varm tomgång 650-750 rpm.
3

Avsluta din Maxima låta rpm till gå tillbaka till noll och öppna huven på din motor. Engagera rusvarvtalet kontroll i tomgång luftreglerventilen placerad av din motor att hålla en varm tomgång.
4

Fäst stroboskop till batteriet genom att placera den röda klämman på pluspolen först och den svarta klämman på minuspolen sekund. Därefter fästs klämmorna stroboskop till nr 1 tändkabeln ansluten motorns topplock och skina stroboskop på remskivan ansluten till motorns huvudsakliga vevaxel.
5

Kontrollera tidpunkten märket på remskivan och jämför tidpunkten markeringen på remskivan till den grad fliken på framsidan av motorn. Du kan upphöra med all verksamhet om du är nöjd med den nuvarande tändningen. Fortsätt till nästa steg om du fortfarande vill ändra tändinställningen.
6

Använd din nyckel för att lossa distributören låsning bult ligger vid foten av distributören bostäder. Koppla loss slangen distributören vakuum från distributören bostäder och koppla in den elektroniska gnistan datorn. Använd startkablar att jorda förgasaren switch.
7

Rotera distributör med handen tills tidpunkten markeringen på remskivan anpassas till med önskad tändning tid på graden fliken på framsidan av motorn. Fabriken rekommenderar 15 grader, så att inte avvika alltför mycket från den tiden.
8

Ta bort startkablarna från förgasaren strömbrytaren och dra ur slangen distributören vakuum från elektroniska gnistan datorn. Återanslut slangen distributören vakuumet i fördelningshuset och dra fast-down bolt med din nyckel. Ta bort komponenterna stroboskop.
9

Stäng rusvarvtalet i tomgång luftreglerventilen och stäng huven på din motor. Ta bort stoppklossar från hjulen på din bil och få din bil tillbaka till sitt normala tillstånd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102655.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.