Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man använder en Spark Tool Plug Gap

En motorns tändstift är en viktig del i tändsystemet. Vid änden av pluggen är en liten spalt mellan pluggen och elektroden. Spark hoppar över detta gap och ger motorns gnista, men över tiden metallen kan få slitna, vilket gör att gapet till förändring. Detta kan resultera i en dålig löpning, dålig prestanda motor. Om pluggarna är återanvändbara du kan rengöra; justera avstånd dem, eller så kan du installera nya pluggar som kommer att behöva gapped också. Saker du behöver
Tändstift
Sparkplug gap verktyg
Visa fler instruktioner
1

Ta bort tändstiftet trådarna från bilen. Detta kommer att variera från bil till bil. Rådgör med din verkstadshandbok.
2

Ta bort tändstift med ett tändstift socket. En sparkplug uttag liknar en vanlig sockel, men har en gummipackning insidan som griper kontakt så att den inte faller ur uttaget när du tar bort den från motorn.
3

Skjut sparkplug gapper mellan spetsen på tändstift och metallelektroden tills rätt gapet är inställd. Kanten på stiftgapet verktyget blir gradvis tjockare eftersom det går runt verktyget. Vissa gap verktyg använder trådar av olika tjocklek för att ställa in mellanrummet.
4 p Om gapet är för stort, tryck eller knacka försiktigt änden av pluggen mot något för att minska den, så kolla och gapet pluggen igen.
5

Upprepa gapping process för alla pluggar. Installera om tändstift och sparkplug ledningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102233.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.