Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur Time en 93 Honda Prelude 2.3 Motor

Den 1993 Honda Prelude sport Coupe presenterade en 2,3-litersmotor. Den tändinställningen bringar den gnista som startar förbränningsmotorn. Fabriken rekommenderade tändningen för 2,3-liters Prelude är 15 grader. Ställ din Prelude rygg tändningen till sin rätta tid regelbundet för att bibehålla fordonet. Saker du behöver
stroboskop
Wrench kilar
Wheel
Visa fler instruktioner
1

Förvandla din bil på ett område med utrymme utan många bilar eller föremål omkring dig. Stäng av alla tillbehör du bil har till exempel luftkonditionering, värme och radio.
2

Blockera hjulen för att garantera säkerheten. Sätt transmissionen i friläge, dra i nödbromsen och successivt anpassa motorn till en tomgång på 750 rpm. Den tomgång är endast avsedd för att värma din bil upp och behöver inte bo på 750 rpm under hela operationen.
3

lämna fordonet med din nödbroms tillämpas och öppna huven för din Prelude. Varvtalet bör gå tillbaka ner till noll nu när du inte längre tillämpar gasen.
4

Anslut stroboskop till batteriet genom att placera den röda klämman på pluspolen först och den svarta klämman på minuspolen sekund. Anslut klämman stroboskop till antalet 1 tändkabeln ansluten till motorns topplock. Shine ljuset på timingen index trissan kopplad till motorns vevaxel att kontrollera tändinställningen.
5

Beakta tidpunkten märket för att se vad tändningen är. Du kan lämna tändningen ensam och ta bilen tillbaka till sin före operation tillstånd om tidpunkten läser 15 grader, men du kan också justera den.
6

Använd en skiftnyckel för att lossa distributören lock- ner bulten, som ligger vid foten av distributören bostäder. Koppla loss slangen distributören vakuum från distributören bostäder, men vara noga med att inte koppla bort de andra vakuumslangar.
7

Vrid fördelaren tills tidpunkten markeringen på remskivan sjunker till 15 grader.

8

Använd din nyckel för att dra åt distributören låsning bult och anslut slangen distributören vakuumet tillbaka till distributören bostäder. Ta tidpunkten ljuset från den huvudsakliga vevaxelremskiva, antalet 1 tändstift och batteriet. Ta bort stoppklossar från din Prelude hjul.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102229.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.