Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man använder en motorcykel Synchronizer förgasare vakuum på en 750 Honda

På fyrcylindriga Honda CB750 motorcykeln, har varje cylinder sin egen förgasare. Justering av gasreglage diabilder att öppna exakt samma belopp unisont kallas synkronisering. Felaktigt synkroniserade förgasare kan orsaka en eller flera cylindrar att arbeta hårdare än de andra och minskar motorns prestanda. Synkronisering av förgasarna görs med en kvicksilvermanometer som ger en visuell avläsning av vakuum kraven från varje cylinder i motorn. Periodisk synkronisering av förgasarna kommer att hålla din motorcykel verkar i prestanda. Saker du behöver Review, Multi-port förgasare synkronisering Förgasare Tool Review skiftnycklar
Flat skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Ställ motorcykeln på mitten stå. Starta motorn och låt den värmas upp till normal arbetstemperatur.
2

Stäng av motorn. Ta bort sadeln och skydden sidan. Sidoskydden är en presspassning i gummibussningar och kommer att lossna utan användning av verktyg. Addera 3

Stäng av ventilen bränsletillförseln på bensintanken och ta bort bränsleledningen till förgasare. Avlägsna nedhållande bulten på baksidan av bensintanken. Ta bensintanken genom att lyfta det uppåt och bakåt.
4

bort vakuumet pluggar från förgasaren organ. Anslut vakuumledningarna från synkroniseringen verktyget till portarna på förgasaren organ. Anslut varje rad i ordning från en till fyra, med början på vänster sida av motorn som du skulle titta på dem från att sitta på cykeln.
5

Starta motorn och observera de avlästa värdena på synkroniseringen verktyg. Om skillnaden i avläsningarna mellan förgasarna är större än 2,4 inches av kvicksilver, så förgasarna behöver justeras. Antalet 2 förgasare är basen bit och är inte justerbart. De övriga tre förgasare kommer att justeras för att matcha läsningar av nummer två förgasare.
6

Lossa låsmuttern på siffran 1 förgasare justerskruv. Vrid skruven tills värdet på siffran 1 spårvidden är mindre än 2,4 inches skillnad från nummer 2 förgasare. Dra ner låsmuttern, se till att inte störa justeringen. Öppna och stäng gasreglaget och kontrollera justeringen för noggrannhet.
7

Byt bränsletanken och vrid ventilen bränsletillförseln på. Refill förgasaren skålar med gas för nästa steg. Använd inte en extern tank bränsletillförsel då det finns risk för brand.
8

Upprepa steg 6 och 7 för att justera antalet 3 och 4 förgasare.
9

Shut av motorn och ta bort synkronisering verktyg. Byt tändstift vakuumport på förgasarna. Sätt tillbaka gastank och täcker side.
10

Starta motorn och justera själv till 1000 rpm om nödvändigt, genom att använda den lediga skruvhastigheten justerande belägen mellan förgasare 2 och 3.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102149.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.