Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Instruktioner för att ställa in tidtagningen på en Chevy 350

Chevy 350 var bland de mest populära motorer som produceras av en amerikansk tillverkare, delvis beroende på dess enkla design, hållbarhet och makt. Motorn har åtta tändstift och en enda distributör som riktar en gnista till varje tändstift. För att motorn ska fungera korrekt måste varje tändstift får en gnista vid en exakt tidpunkt, vanligen ett koncept kallat "timing." Lyckligtvis ställer tidpunkten på 350 är en okomplicerad uppgift som kräver någon större demontering. Saker du behöver
Hylsnyckel
Snabbtorkande vit färg eller krita
Wrench
Timing ljus
Visa fler instruktioner
1

Bifoga en socket skiftnyckel till den stora skruven i mitten av vevaxeln dämpare, vrid vevaxeln i medurs riktning med hylsnyckel tills inställningsmärkena på dämparen visas.
2

snabbt Ansök torkning vit färg eller riktsnöre över siffran "4" på vevaxeln dämpare om fordonet är utrustat med en automatisk växellåda. Markera "TDC" (Top Dead Center) stämpel på dämparen om de är utrustade med en manuell växellåda.
3

Markera spetsen av metall timing pekaren med snabbtorkande vit färg eller med krita . Pekaren ligger precis ovanför vevaxeln balansblock.
4

Koppla loss vakuumslangen från Metallbehållaren på sidan av fördelaren och anslut slangen med en penna eller liknande föremål.

5

Lossa klammern fördelningskroppen vid basen av fördelaren med en skiftnyckel.
6

Anslut ett stroboskop till motorn, enligt tillverkarens instruktioner.
7

Vrid motorn på och peka stroboskop på vevaxeln dämparen. Märket på balansaxel och märket på pekaren måste anpassa för att motorn ska tidsinställda.
8

Twist kroppen av distributören, medan du tittar på de två inställningsmärkena med stroboskop, tills två varumärken align.
9

Stäng av motorn och ta ur stroboskop.
10

Dra åt klämman distributören kroppen med en skiftnyckel.
11

Ta pennan eller dylikt från vakuumslangen och anslut slangen till distributören.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102456.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.